Ved 05.30-tida opplyste politiet via Twitter at det brant i en låve og et bolighus i Skogbygda i Nes. Det viser seg i ettertid at det trolig er to bolighus som har brent ned til grunnen på gårdsbruket.

Jourhavende jurist i Øst politidistrikt, Behreng Mirzei, opplyser til Romerikes Blad ved 10.30-tida at det er gjort funn av én død mann på stedet. Politiet savner ingen andre personer i forbindelse med brannen.

– Det er gjort funn av en død person. Omstendighetene er uklare, derfor etterforskes dette som et mistenkelig dødsfall, sier politiadvokaten til rb.no.

De pårørende er varslet om dødsfallet.

Da nødetatene kom til brannstedet torsdag morgen var det full fyr og fare for at brannen skulle spre seg til ytterligere bygninger på gården. Nå er hele gården sperret av og politiet holder vakthold.

– Krimteknikere vil gjøre undersøkelser på stedet utover dagen, uttalte innsatsleder Marit Furuseth til rb.no i en tidlig fase.

Ole Erik Gransbråten ved brannvesenets 110-sentral opplyser at brannvesenet ved halv åtte tiden har kontroll på brannen, og at de derfor har sendt hjem noen ressurser.

Det vil imidlertid foregå ettslukkingsarbeid på stedet utover dagen.

– Vi har kontroll, men det ser ut til at i hvert fall den ene bygningen vil brenne helt ned. Vi kommer til å være på stedet en godt stund fremover. Det var full fyr da brannvesenet kom til stedet i dag tidlig, men det har heldigvis vært vindstille og fine forhold, så det virker som om slukningsarbeidene har gått forholdsvis greit, sier han.