Mange ungdommer til Syden uten foreldrene

UTEN FORELDRE: Mange unge under 18 reiser til Syden uten foreldre – her et bilde fra Stranda i Agios Nikolaos, øst på Kreta i Hellas.

UTEN FORELDRE: Mange unge under 18 reiser til Syden uten foreldre – her et bilde fra Stranda i Agios Nikolaos, øst på Kreta i Hellas. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

I sommer får de tre største charterselskapene over 500 fullmakter fra foreldre som skriver under på at det er ok at barn helt ned i 15-årsalderen drar til Syden uten dem.

DEL

Det melder P4. Tallene er hentet inn fra reiseselskapene Ving, TUI og Apollo.

Flere fullmakter gjelder barn som reiser på ferie med besteforeldre eller andre voksne enn foreldrene. Andre gjelder unge under 18 år som drar på vennetur til Syden.

– Jeg synes det er helt ansvarsløst av de foreldrene, sier Marit Helene Lund, som jobber som frivillig for Sjømannskirken i Magaluf på Mallorca.

Hun mener at partysteder som Magaluf ikke er noe sted å være for 15-, 16- eller 17-åringer

– Det er mye fyll, og de er ganske kyniske ved noen av hotellene med all inclusive og en del barer. Det er ikke noe hyggelig å snakke om. Jeg vet det er 15-åringer som er her, og det kaller jeg barn, sier Lund, som sammen med andre voksne deler ut vann, snakker med og hjelper ungdommer i partybyen på nattetid.

Reiseselskapene opplever imidlertid det som ukomplisert å sende umyndige til Syden alene.

– Vi opplever ekstremt lite utfordringer med unge på tur. Vi opplever de fleste unge som veldig enkle å ha med å gjøre og enkle å snakke med om det skulle være noe, så vi ser ikke på det som noe problem hos oss, sier markeds- og kommunikasjonssjef Tonje Løkaas Fossum i Apollo.

(NTB)

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken