Gå til sidens hovedinnhold

Mange kommuner er totalt udugelige til å bygge, eie, og drifte noe som helst

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Tirsdag 23. mars skriver Magne Fjellstad at det er for galt at kommunen skal betale 14 mill. årlig i leie for badeland på Strømmen, og at kommunen heller kan bygge sitt eget. Jeg vet ikke hvor Fjellstad har befunnet seg de siste 25 år, men de fleste av oss har forlengst oppdaget at mange kommuner er totalt udugelige til å bygge, eie, og drifte noe som helst, kanskje med unntak av parkeringsetater.

Når noe bygges i kommunal regi får vi gjerne massive overskridelser pga. dårlig planlegging. Det blir ikke tatt høyde for at ting må vedlikeholdes (før etter minst 25 år, og tilstanden er da gjerne så dårlig at det lønner seg å rive, og bygge nytt.) Vi har sikkert verdensrekord i tomme svømmebasseng pga. vedlkeholdsetterslep rundt i norske kommuner. I Lillestrøm er vi nå blitt forespeilet en kraftig økning i vann-/avløpsgebyrer av samme årsak.

En privat eier vill sørge for at ting holdes ved like for å ta vare på verdiene. For kommunen spiller dette ingen rolle, for det er ikke administrasjonens og politikernes penger. De kan bare skru til avgiftsskruen et par hakk når det går dårlig. Hvis Fjellstad vil ha eget badeland i Lillestrøm "by", så er det jo bare å fjerne litt av flomvollen.

Kommentarer til denne saken