– De fortjener ektra oppmerksomhet

Månedenes rose: – Dere må være noe av det beste i vårt helsevesen, skryter ekteparet. Wictor Hauge overrekker en bukett med roser, her til sykepleier Rannveig Sørlie, til de ansatte på Ahus akuttmottak.. Fra v. Anna Marie Hauge, Gry Connie Holt, Wictor Hauge, Frithjof Opsal og Rannveig Sørlie.

Månedenes rose: – Dere må være noe av det beste i vårt helsevesen, skryter ekteparet. Wictor Hauge overrekker en bukett med roser, her til sykepleier Rannveig Sørlie, til de ansatte på Ahus akuttmottak.. Fra v. Anna Marie Hauge, Gry Connie Holt, Wictor Hauge, Frithjof Opsal og Rannveig Sørlie. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Anna Marie og Wictor Hauge har hatt flere turer til Ahus akuttmottak i år, og skryter av de ansatte. – De fortjener å bli satt pris på.

DEL

– Jeg vil helst ikke ha noe nærbilde, sier Anna Marie Hauge (82).

– Slutt å tull. Du er like fin som alltid. Hver alder har sin sjarm, sier Wictor Hauge (84) mens hans stryker Anna Marie på kinnet og smiler.

Ekteparet har vært gift i over 60 år, og har siden Sankthans vært mange turer innom akuttmottaket på Ahus. De har bare gode ord å si om de ansatte. Men det er spesielt en av turene ekteparet husker godt.

– Det var lørdagskveld, og helt fullt i venteværelset. Wictor hadde akkurat blitt videresendt av fastlegen sin på Skjetten til Ahus med lungebetennelse og høye blodverdier, sier hun.

– Bare gode opplevelser

Romerikes blad henter ekteparet i sitt hjem på Skjetten, hvor de har bodd siden slutten av 1960-tallet. Derifra går turen innover til akuttmottaket.

– Det er veldig stas å få lov til å overrekke en bukett med roser til de ansatte. De gjør en kjempe jobb for så mange mennesker i en sårbar situasjon. Vi har bare gode ord å si om dem, sier ekteparet.

God stemning: – De møter mennesker med godhet, omsorg og medfølelse, forteller ekteparet.

God stemning: – De møter mennesker med godhet, omsorg og medfølelse, forteller ekteparet. Foto:

Inne på akuttmottaket blir ekteparet overveldet av hvor mange av de ansatte som har møtt opp. Det er stille enn så lenge, så flere av de ansatte har tid til å slå an en prat med Anna Marie og Wictor.

– Det er utrolig hyggelig å bli satt pris på, og veldig koselig at dere kommer hit med roser til oss, sier seksjonsleder på akuttmottaket, Gry Connie Holt til ekteparet.

Travel lørdagskveld

Det var lørdag kveld når ekteparet ankom Ahus i en taxi. Venteværelset var helt fullt. Siden Wictor ikke var akuttsyk ble de sittende og vente.

– Vi ventet vel i omkring seks timer, sier Wictor Hauge.

– Det var så mange som trengte hjelp før oss den kvelden, sier ekteparet.

– Selv om dere ventet i seks timer, så kommer dere fortsatt hit med roser? ler Holt.

– Håper helsa holder

– Jeg er våken hele natten når Wictor hoster. Men hvis han ikke gjør det, da blir jeg bekymret. Da må jeg sjekke om han puster, sier hun.

Begge er takknemlige for at de har blitt tatt så godt vare på av alle de ansatte ved Ahus.

– De er like gode mot alle, uansett farge og alder, sier Anna Marie Hauge.

Etter overrekkelsen av rosene, forteller ekteparet at de skal hjem å spise litt lunsj før veien bærer videre til kjøpesenteret.

– Wictor trenger nye bukser. Han har jo ikke mage lenger, sier hun og snur seg smilende mot ektemannen.

Fakta

Lesere sender nesten daglig inn takkehilsener til «Dagens rose» på baksiden av avisa.

Hver måned spanderer vi en rosebukett på det beste bidraget, fordi vi ønsker å løfte frem de som bidrar positivt i samfunnet.

Send inn din takkehilsen til hask@rb.no eller ring oss på nr. 908 75 146.

Artikkeltags