Gå til sidens hovedinnhold

Man dater ikke i kjærka.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Plateslipp var gøy.

Åsted: Øvre Rælingen kirke lørdag 31.10 Endelig var dagen kommet. Aldri vært på jazzkonsert før. Så oppslag på kirkeveggen for 14 dager siden. Alle rundt meg, av kirkegjengere, som så plakaten blitt hengt opp da vi kom ut fra en ujazzete gudstjeneste, dro fram mobilene og vippset.......jeg fulgte på. Visste knapt hva jeg bestilte. Men ut fra aktiviteten og pipingen rundt meg av vippsaktivitet måtte dette her være noe stort.

Merkelig lyd på denne vippsappen når du betaler forresten, særlig når flere gjør det samtidig.

Så ble det 10 dager med å finne ut hva skikkelig jazz er. Fant fram Dab+ radioen og fant en kanal som het NRK Jazz......jøss så fint og frapperende takt, litt sånn eggende. Den sto på nærmest døgnet rundt. Og ga meg store forventninger

Så var dagen kommet i kjent Koronastil. Registrering og sprit. Det var bygd opp en scene som overgikk alter -området. Lyskastere og 6-mannsorkester Tror det heter sextett. Med det samme en er inne på tallet seja

Av de 200 fremmøtte var det en stols avstand som gjalt. Men hvis en var gift eller samboer så kunne en sitte tett, ....ja veldig tett.i armkroken faktisk

Men hvis en var ensomist var det en ledig stol på hver side av en. Men da ble man avslørt hvem som hadde følge, og hvem som var singel og kanskje sjekkeklar. Vel jeg var ensomkandidat. Skriver ikke mer om det.

Så kom selveste kruttønna inn til ovasjoner. I sort kledelig kjole, entret hun scenen. 1,5 timer gikk som en røyk.

Jeg hadde den flaksen at jeg kom på 1 rad. Det var en bakdel.....Jeg måtte snu meg for å se om det var noen bak meg som kunne være ensomist.

Det var applaus, klapping, stående klapping, sittende klapping, men ingen liggende klapping. Det var tilrop, latter og glede.

Aldri hatt det så morsomt jeg. Rene Hallelujamøte. Plateslipp var en suksess.

Men jeg da? Forlot kirka like singel. Og det var like bra.........Man "dater" ikke i kirka.

Dagfinn Johansen, Finstadjordet

Kommentarer til denne saken