Før jul ved lutefiskmiddager f.eks, så har denne utingen vært tilfelle i mange år, men nå har mange restauranter innført dette gjeldende for hele året. Forsøker man å booke via nettet, så blir man som regel avfeid med to timer eller, hvis man er heldig, to og en halv time. Og gjerne da ikke på den tiden man helst vil være der.

Ofte er det slik at to timer er nok, men skal man ut og kose seg skikkelig med et glass før maten og kanskje to eller tre retter, samt noe godt drikke etter maten, så blir det for liten tid. Det samme med julematen selvsagt hvor man svelger den siste akevitten på veien ut og man kan glemme likør/konjakk.

Og er det travelt på restauranten kan det gå over en halvtime før man får den første retten og enda lenger tid før man får den neste. Hvorfor finner vi oss i dette? Jeg har reist en del i utlandet og jeg har ennå ikke opplevd å bestille bord på en restaurant hvor man får beskjed om at man kun får lov til å være der i to timer.

Mange restauranter her i Lillestrøm ( de fleste?) har denne urimelig bestemmelsen, med noen hederlige unntak. Jeg trodde i min villfarelse at vi var gjester, og at restaurantene la alt til rette for å få besøk av oss, men jeg tar nok feil.

Kanskje er noen restauranter, spesielt de i Storgata, for bortskjemte med « fulle hus» og trenger mer konkurranse?

Arnfinn Lund, Lillestrøm