Mailand må tilrettelegge bedre for smittevern

Av
DEL

Leserinnlegg 

I Lørenskog er det nå stigende trend i antall smittede av korona. På Mailand ble det torsdag 7. januar meldt om fire nye tilfeller. Dette ble det et oppslag om i Romerikes Blad. Som elev ved Mailand reagerer jeg på hvordan rektor Atle Solberg Berland legger ansvaret på oss elever.

I artikkelen står det følgende. «Vi er gode på smittevern og har elevene på skolen i puljer annenhver dag for å redusere antall elever til stede i bygningen.» Videre påpeker Berland at «elevene selv må bli flinkere til å følge smittevernanbefalinger og holde avstand fra hverandre.» Jeg er enig i at elevene må bli bedre til å følge reglene for smittevern. Jeg mener at også skolen må bli flinkere og at de må legge bedre til rette for at vi skal kunne være flinkere til å følge smittevernanbefalingene.

Rektor sier til Romerikes Blad at skolen er delt i puljer som er annenhver dag på skolen slik at det skal være færre på skolen samtidig, ideen er god. Men i klasserommene er vi 30 elever samtidig som skal forsøke å holde en meter avstand, noe som er umulig i våre klasserom. Det hjelper lite at det står tomme klasserom andre steder på skolen når vi fremdeles er 30 elever i vårt klasserom samtidig. I tillegg er alle fem klasserom i samme gang i bruk samtidig. Det betyr at det fremdeles er like mange elever på samme området på skolen samtidig. Her kunne Mailand sett på en bedre løsning, som for eksempel å dele hver klasse i to, som også er en av anbefalingene til Utdanningsdirektoratet.

Ved skolens hovedinngang er det to spritdispensere og det er bra. Men det er ikke vask i klasserommene slik at vi kan vaske hendene regelmessig og det er heller ikke spritdispenser i eller ved inngangen til klasserommene, det synes jeg det burde være. Nå skal fem fulle klasserom dele på EN spritdispenser som står i gangen.

Elev, Mailand VGS

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken