– Jeg var svimmel, stiv og uvel

NUMMER TRE: Sprint finale kvinner, Tour de ski i Lenzerheide:
Fra v.: Sophie Caldwell fra USA (nummer 2), Lauren van der Graaff  fra Sveits (nummer én) og Maiken Caspersen Falla (nummer  tre)
(Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix)

NUMMER TRE: Sprint finale kvinner, Tour de ski i Lenzerheide: Fra v.: Sophie Caldwell fra USA (nummer 2), Lauren van der Graaff fra Sveits (nummer én) og Maiken Caspersen Falla (nummer tre) (Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix) Foto:

Maiken Caspersen Falla var godt fornøyd med tredjeplassen i Tour de Ski-åpningen, på det hun mente var en dårlig dag.

DEL

Fetsokningen tok det rolig den første runden av finalen, men avanserte en runde før mål og var i ledelsen ned i den siste nedkjøringen før stadion.

Der skled både hjemmeløper Laurien van der Graaf og Sophie Caldwell fra USA forbi henne. Caspersen Falla, som fredag kveld ble kåret til Årets idrettsutøver på Romerike for tredje gang, klarte ikke å finne en vei forbi konkurrentene igjen og ble nummer tre.

– Jeg følte jeg hadde en tøff dag. Det var ikke så mye som gikk av seg selv. Det er lenge siden jeg har berget meg på tid i en kvartfinale. Jeg var svimmel, stiv og uvel. Jeg fikk «kjempesyra». Det brant i armer, lår og rygg. Jeg er fornøyd med tredjeplassen og egen stå-på-vilje, sier Caspersen Falla til TV 2.

Semifinalen

Caspersen Falla trykket til ut på den siste runden og parkerte noen av konkurrentene, blant andre Ingvild Flugstad Østberg som hadde sett klart sterkest ut fram til semifinalen.

På oppløpet ble Gjerdrum-løperen presset av amerikanerne Jessica Diggins og Sophie Caldwell, men skoen til Caspersen Falla krysset mållinja først.

Heidi Weng hadde jobb å gjøre før oppløpet. Til tross for en sterk spurt, nådde hun ikke helt fram. Tyske Sabina Ringwald og Natalja Neprjajeva fra Russland ble for sterke.

Wengs tid var heller ikke god nok for finale.

Kvartfinalene

Både Maiken Caspersen Falla og Heidi Weng tok seg videre på tid til semifinalen i Tour de Ski-åpningen. Tiril Udnes Weng er utslått.

Fetsokningen lå i ryggen på Ingvild Flugstad Østberg i store deler av den siste runden, men ga to amerikanere innevingen inn på oppløpet.

I tillegg til Ingvild Flugstad Østberg, ble også Jessica Diggins for sterk i spurten og 27-åringen måtte ta til takke med tredjeplassen. Diggins måtte bytte en stav underveis.

Semifinale blir det ikke på Tiril Udnes Weng. Nes Ski-løperen lå lenge godt an i det fjerde kvartfinaleheatet, men ble for sen på oppløpet. Hun endte på femteplass.

Heidi Weng sparte energi den første runden, men gikk seg opp og spurtet for direkte kvalifisering. Det klarte hun ikke, men tredjeplassen holdt til semifinale på tid. Der får hun også med seg Caspersen Falla.

Prologen

Caspersen Falla hadde startnummer 5 og gikk inn til ledelse i snøværet i Lenzerheide. Der skulle hun ikke bli lenge.

Sprinteksperten som både er regjerende verdens- og olympisk mester ble skjøvet helt ned til en åttendeplass.

Ingvild Flugstad Østberg vant prologen i suveren stil. Hun var nesten tre og et halvt sekund foran romerikingen.

Tiril Udnes Weng fra Nes Ski gikk også en sterk prolog. Hun kvalifiserte seg lett til kvartfinalene og ble nummer 11, kun halvannet sekund bak Caspersen Falla.

Heidi Weng slet noe mer, men hun får også gå kvartfinalene. Jenta fra Ytre Enebakk endte på 20. plass i prologen.

Kvartfinalene går i ettermiddag. Der går Caspersen Falla i det andre heatet, Udnes Weng i det fjerde-, mens Heidi Weng valgte den femte og siste kvartfinalen.

Hans Christer Holund fra Nittedal var langt unna å komme seg blant de 30 beste i mennenes prolog.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags