Gå til sidens hovedinnhold

Falla: – Bra for sporten at USA vant

Artikkelen er over 3 år gammel

Maiken Caspersen Falla ergret seg over at hun ble fragått i avslutningen, men gledet seg stort over at det ble amerikansk gull på lagsprinten i OL.

Den amerikanske triumfen hadde ikke Falla noen problemer med å glede seg over. Mest imponert var hun over superveteranen Kikkan Randall, som holdt følge med Marit Bjørgen på åpningsetappen.

– Diggins vet vi at er utrolig god på akkurat dette, men at Kikkan går så bra, er utrolig imponerende. Det er typisk amerikansk med den olympiske ånden de viser og klinker til, sa Falla – og utdypet:

– Jeg er faktisk skikkelig glad for at de vant. Det er bra for sporten. Det har vært mye nordisk, så at det kommer noen amerikanere, er veldig bra. Jeg klarer faktisk å glede meg over det.

Typisk Nilsson

– Heller USA enn Sverige?

– Ja, heller USA enn Sverige. Lett, lo Falla.

I forkant av onsdagens lagsprint snakket de aller fleste om den ventede gullduellen mellom Norge og Sverige. Kampen mellom Falla og Nilsson endte imidlertid i sistnevntes favør etter episoden i den siste utforkjøringen.

Falla la ikke skjul på at hun følte den svenske jenta i beste fall var svært uryddig i manøveren som kostet henne selv mye fart. Noen jurysak ble episoden likevel ikke, og dermed måtte Fetsund-jenta avfinne seg med at Nilsson ikke begikk noe regelbrudd.

– Jeg mistet både fart og litt fokus. Jeg kom helt ut av det, og sånn sett er jeg egentlig fornøyd med at jeg klarte å holde meg på beina sånn at vi fikk medalje, sa Falla – og sendte følgende verbale hilsen til Stina Nilsson:

– Det er litt typisk Stina. Det blir ofte armer og bein litt over alt. Jeg tror ikke hun mener det, men det er måten hun går på. Jeg føler vi begge tapte på det i dag.

Ergret seg

Falla la ikke skjul på at hun svært gjerne skulle være Nilsson-episoden foruten.

– Jeg er litt lei meg for det, for det hadde føltes bedre hvis jeg hadde blitt slått på de siste meterne. Da kunne jeg sagt at de andre rett og slett var bedre enn meg, men nå fikk jeg aldri sjansen til å vise helt hva jeg er god for, sa Fetsund-jenta.

Etter målgang fikk hun raskt noen varmende ord av Marit Bjørgen, som tok sin 14. OL-medalje. Ingen har flere.

– Jeg sa at jeg var glad for å gå på lag med henne, men det var vel hun som snakket mest til meg, smilte Falla om samtalen de to imellom.

Bjørgen ville ikke høre snakk om at Falla ødela.

– Målet var å gi Maiken en luke, men jeg klarte ikke det. Vi er to om dette, og vi prøvde vårt beste begge to, sa hun.

Med onsdagens lagsprint er OL over for Falla. Sølv på sprinten og bronse på lagsprinten ble fasiten. Fra før har hun det individuelle sprintgullet fra Sotsji for fire år siden. Dermed har 27-åringen nå OL-medaljer i alle valører.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken