Gå til sidens hovedinnhold

Må betale erstatning til korrupsjonsanklaget underleverandør

Omsorgsselskapet Stendi er i Oslo tingrett dømt til å betale en tidligere underleverandør 7 millioner kroner i erstatning etter uriktig å ha sagt opp en avtale.

Tidligere Aleris, nå Stendi, sa i november opp flere hundre avtaler med underleverandøren Skagerrak Sikkerhet om sikkerhetsutstyr på omsorgsboliger over hele landet, skriver FriFagbevegelse. Boligene brukes av det offentlige til personer under offentlig omsorg for psykiatri, rus eller barnevern.

Avtalene var i utgangspunktet uoppsigelige fram til 2022, men Stendi hevdet de likevel kunne heve dem på grunn av vesentlig mislighold og grovt tillitsbrudd. Nå har Oslo tingrett slått fast at Skagerrak Sikkerhet ikke har misligholdt avtalen og at oppsigelsen dermed ikke er gyldig. Som følge av dette må Stendi betale underleverandøren 7 millioner kroner i erstatning.

Den tidligere lederen av Skagerrak Sikkerhet ble sammen med tre tidligere direktører i Stendi tiltalt for grov korrupsjon av Økokrim før sommeren. Avalene om sikkerhetsutstyr var inngått mellom lederen og to av til tiltalte direktørene. Korrupsjonssaken var ikke en uttalt grunn til oppsigelse av sikkerhetsavtalene, men var likevel gjeldende som bakteppe, skriver FriFagbevegelse.

Stendi opplyser at de foreløpig ikke har tatt stilling til om dommen skal ankes.

Stendi er størst blant de kommersielle selskapene som leverer helse- og omsorgstjenester i Norge og omsetter årlig for 1,7 milliarder kroner.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken