I disse dager svinger temperaturen noe som ofte kan føre til at varsellampen om lavt dekktrykk dukker opp.

– Dekktrykk-varselet er et system som kan oppleves irriterende, for det dukker ofte opp når temperaturen svinger mye. Dukker lampen opp er det viktig å ikke ignorere den, men sjekke tilstanden til dekkene, sier kommunikasjonsrådgiver Sødal.

Varslingen har vært standard og påkrevd i alle nye biler solgt etter 1. november 2014. Hensikten med sensoren er å øke trafikksikkerheten samt at riktig dekktrykk også vil redusere drivstofforbruket – noe som betyr mindre utgifter.

– Lufttrykk er viktig for å ha bra veigrep. I tillegg reduserer det slitasjen på dekkene dine og gir deg mindre utgifter til drivstoff, forklarer kommunikasjonsrådgiveren.

Noen ganger krever bilen at du tilbakestiller eller nullstiller systemet for å få vekk varsellampen. Alle biler tilbakestiller sensorene forskjellig.

– Lyser varsellampen mens du er på veien, er det viktig å stoppe og sjekke om du har punktert. Har du ikke det, betyr det at du har for lite trykk i dekkene. Ta derfor turen innom bensinstasjonen og sjekk dekktrykket, fortsetter han.