Aksel Lund Svindal overtar stafettpinnen når Dag Erik Pedersen nå takker av som programleder for Mesternes mester.

Det skriver NRK i en pressemelding tirsdag morgen.

Alpinlegenden ble nylig kåret til vinneren av årets utgave av tv-suksessen hvor tidligere toppidrettsutøvere konkurrerer mot hverandre.

Nå skal han selv lede det populære programmet.

– Jeg er virkelig stolt og smigret over å bli spurt, sier Lund Svindal.

– Veldig overraskende

38-åringen fra Kjeller forteller at forespørselen kom overraskende på ham.

– Det er neppe noe jeg ville ha tenkt på å gjøre hvis jeg ikke selv hadde vært med i Mesternes mester denne sesongen. Jeg fikk oppleve på nært hold hvor utrolig profesjonell denne produksjonen er, og resultatet ble fantastisk bra. Så dette har jeg lyst til å fortsette å være en del av, sier romerikingen.

Mandag ble det klart at Dag Erik Pedersen gir seg som programleder.

– Det er store sko å fylle etter Dag Erik, som virkelig takker av på topp. Så jeg må bare prøve å gjøre det på min måte og ta det som en utfordring.

Les også

Skikarrieren har blitt dokumentarfilm: – Jeg er beæret og stolt

Sterk arvtaker

Pedersen ledet Mesternes mester gjennom 12 sesonger. Programmet har vokst til å bli NRKs mest sette programserie under den tidligere proffsyklistens ledelse.

Årets sesong har hatt tidenes høyeste seertall med 1,5 millioner seere i snitt pr. episode.

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen takket i Pedersen for å ha bidratt til en av NRKs største TV-suksesser. Nå ønsker han Lund Svindal velkommen om bord.

– Det har vært nesten umulig å se for seg for seg en «verdig» arvtaker til Dag Erik når den perioden i Mesternes mester skulle ta slutt. Aksel er det. Vi har blitt enda bedre kjent med Aksel i denne sesongen av Mesternes mester. Sterkere kandidat, i alle betydninger, til å bringe Mesternes mester videre finnes ikke. Vi gleder oss til neste sesong allerede, sier kringkastingssjefen.

Innspilling i sommer

Lund Svindal er en av tidenes største alpinister, med 13 medaljer i OL og VM, derav sju gull. Han la opp som konkurranseutøver i februar 2019.

Innspillingen av neste sesong vil foregå i Norge i juni. TV-premieren blir som vanlig på nyåret.