Musikeren og låtskriveren fra Elverum skrev «Min sønn» i 2011 som en kjærlighetserklæring fra en far til en sønn med et enkelt budskap: Om du har noe på hjertet, uansett hva det er, vil pappa alltid være der.

Sangen har en klar oppfordring til foreldre om å skape rom der barna trygt kan ta opp vanskelige temaer.

Og at tematikken treffer, er sikkert.

– Egentlig skulle jeg bare skrive en dåpssang til sønnen min, men det endte opp som min mest etterspurte vise. Jeg har spilt «Min sønn» mye ute blant folk, og etter hver eneste konsert kommer det folk bort til meg og forteller at den rørte noe spesielt ved dem, sier han.

I helga ble sangens historie festet til filmen, og 19. juni slippes den musikalske kortfilmen «Min sønn», som følger far og sønn over tre tiår i løpet av fire minutter.

Filmen ble tatt opp i Elverum med en rekke lokale statister.

SE VIDEO FRA BAK KULISSENE TIL «MIN SØNN» I VINDUET ØVERST!
 

Odinstiftelsen ble mandag tildelt Ola Ødegaards hederspris «Følgesvenn til rettferd». Østerdalen Festivalforening står bak prisen, som i år deles ut for femte gang. Katrine Olsen Gillerdalen har valgt å være åpen om sin sønns død og fortsetter nå kampen for andre barn, i hans ånd og i hans navn. I flere år ble Odin mobbet på to skoler.

Han og hans familie varslet flere ganger, uten at det bidro til en tryggere skolehverdag. Odin valgte selv å gjøre slutt på de store lidelsene.