For Lillestrøm var det en livsviktig kamp i bunnstriden. For Elverum var det en kamp som ikke betydde noe. Det endte med ni tominuttere og fire røde kort til hjemmelaget. Deres plan var å sone flest mulig karantener før sluttspillet.

– Jeg skal innrømme at vi spilte på måten vi gjorde for å få røde kort på akkurat de fire spillerne, sa Elverum-trener Michael Apelgren til Østlendingen.

– Det er ikke fair play

At Elverum skulle få røde kort med vilje, hadde Lillestrøm-spillerne fått nyss i før kampen.

– Ja, vi fikk høre at de skulle dra på seg røde kort før kampen. Det er selvsagt ikke heldig, men jeg tror ikke det påvirket oss veldig mye, sier Stian Gabrielsen, som var den eneste Lillestrøm-spilleren som også fikk rødt kort. Det fikk han i samme situasjon som Erik Toft dro på seg sitt røde.

– Slik jeg kjenner ham (Toft), er ikke han noen aggressiv spiller. Det virket som han gikk for å få det røde. Jeg trakk meg unna, men så kom dommeren bort og sa at jeg dyttet han. Det gjorde jeg ikke, så det føltes litt urettferdig å bli sendt på tribunen, sier Gabrielsen.

26-åringen synes seriemesteren opptrådte forkastelig.

– Måten de gjør det på er absolutt ikke greit. Det er ikke fair play, og det sender dårlige signaler til yngre spillere, sier han.

Påvirker nedrykkskamp

Elverum vil, hvis regelverket skal følges, spille uten fire av sine viktigste spillere i sesongens siste kamp mot Halden. Igjen er ikke dette en kamp som betyr noe for hedmarkingene, men for Lillestrøm og Halden er det et spørsmål om å overleve i eliteserien.

– At en seriemester kan ødelegge bunnstriden slik er stusslig, sier Bjermeland.

Håndballforbundet kom med en pressemelding mandag.

– Vi vil ta kontakt med Elverum og de øvrige partene fra gårsdagens kamp, og undersøke forholdet grundig før vi avgjør hvordan saken skal behandles, skriver forbundet.

– Skandale om vi vant

Mandag ble det klart at LTH anmelder Elverum.

– Vi kommer til å anmelde episoden. Vi ser veldig alvorlig på det, bekrefter Bjermeland.

– Hva vil dere få ut av det?

– Vi vil ikke få noe konkret ut av det, men vi mener det er riktig å markere at vi er kraftig motstander av det som skjedde. Det strider mot de grunnleggende verdiene i håndballen, sier Bjermeland.

Lillestrøm-treneren tør ikke tenke på hva som hadde skjedd om LTH hadde slått Elverum.

– Det ville vært litt av en skandale, for da hadde de allerede avgjort nedrykksstriden. Nå får forbundet avgjøre hva de vil gjøre med det, så konsentrerer vi oss for den viktige kampen vår på onsdag.