Gå til sidens hovedinnhold

– Verste årsmøte siden 1967

Artikkelen er over 6 år gammel

ÅRÅSEN: Einar Krokan forlangte fra talerstolen at medlemmene kuttet ut diskusjoner og konsentrerte seg om å gå til valg.

– Nå har jeg vært på stort sett vært på alle årsmøter i LSK siden 1967 og aldri opplevd maken til skittkasting, sa den tidligere klubblederen og LSK-veteranen.

LES MER: Gamlegutta tok klubben tilbake!

Valgkomiteen: – Styret presset oss

Selv om det har gått ei kule varmt på mange årsmøter i LSK, var det ikke småtterier som ble servert fra talerstolen denne gangen.

Det begynte med valgkomiteens leder Øyvind Thoresen, som hadde alle komitémedlemmene med seg opp da han innledet til valg.

– Jeg skal si litt om spillet i kulissene, åpnet han før han fortsatte.

– Vi har opplevd at det sittende styret ville presse oss til at de skulle fortsette. De ønsket at vi skulle innstille på det styret de ønsket. Vi på vår side så det som vår oppgave å levere et forslag vi hadde tro på.

– Rene trusler

Øyvind Thoresen sa i et RB-intervju torsdag at det ikke var aktuelt for dem å innstille noen av styremedlemmene som hadde fått ramsalt kritikk fra kontrollkomiteen til å bli leder.

– Det var aldri aktuelt for oss etter kontrollkomiteens rapport. Enkelte av kandidatene vi ønsket å ha med, ble oppfordret til å trekke seg. Det har også vært rene trusler mot valgkomiteens medlemmer. Vi reagerte sterkt på at enkeltpersoner var mer opptatt av å posisjonere seg selv framfor å jobbe for klubbens beste, sa Øyvind Thoresen.

Kjente seg ikke igjen

Styremedlem Henning Harborg kjente seg ikke igjen i beskrivelsene til valgkomiteens leder.

– Det er en redegjørelse jeg har store problemer med. Vi har sittet i timelange møter med valgkomiteen. Rapporten fra kontrollkomiteen har de aldri tatt opp med oss. At styret har forsøkt å presse valgkomiteen er også ukjent for oss. Vi har hatt synspunkter på hvem som skal sitte i styret. Hvem andre enn oss burde hatt meninger om det? undret Harborg.

Han kommenterte også kontrollkomiteens rapport, der det blant annet ble stilt spørsmål ved salg av fem prosent av aksjene i Åråsen Eiendom, uten at saken ble lagt fram for et ekstraordinært årsmøte.

– Det var en avtale som ble inngått i juli som en del av en pakke inngått for å berge klubben gjennom sommeren. Dette var den enkeltsaken som hadde minst betydning for at vi greide det i en periode vi sa opp ni ansatte og solgte Ruben Gabrielsen til Molde. Jeg mener dette er en sak som ikke måtte avgjøres av et ekstraordinært årsmøte, sa Henning Harborg.

Harborgs tirade

Han tok også tak i en annen merknad fra kontrollkomiteen, som mente at klubben i en periode senhøstes 2014 ikke var styringsdyktig og planlagte styremøter ikke gjennomført.

– Vår oppfatning er den motsatte. Styret gikk fra åtte til fem medlemmer. Gjennom året opplevde vi at styret var satt på sidelinjen. Avgjørelser ble tatt av tidligere styreleder og et hoff av medarbeidere utenfor styret. Vi oppfatter at kontrollkomiteen satt med forskjellige hatter. Et medlem med flest hatter ble tatt inn i Åråsen Eiendom. Han ble valgt inn i eiendomsselskapet i juni, men gikk ikke ut av kontrollkomiteen før i november. Roy Tselentis hadde egentlig en trippelrolle, der han også var en del av daværende styreleders hoff. Han var for øvrig arkitekten bak salget av fem prosent av Åråsen Eiendom, avsluttet Henning Harborg sin tirade.

Signal om svakt styre

Espen Ødemark tok straks ordet for å svare.

– Jeg er da en av de i det angivelige hoffet som tok beslutninger på utsiden av styret. Hvis det hadde vært tilfelle, ville det være et sterkt signal om et svakt klubbstyre, som lar fire-fem frivillige ta over for dem.

Christian Henningsen i kontrollkomiteen sa dette om deres rapport.

– Vi har ikke tatt stilling til hvem som har gjort hva. Vi konkluderte med at styret ikke utførte sine oppgaver som de skulle.

Mangeårig kanarifan Arild Myklebust mente dette var det årsmøtet med flest fraksjoner innad i klubben han hadde vært med på.

– Jeg har aldri hørt på maken, sa han.

Nå er det opp til Owe Halvorsen og hans styre å skape ro rundt LSK. Det kan klubben saktens trenge etter det turbulente fjoråret og bare to år til 100-årsjubileet skal feires.

SE LSK-SARPSBORG 08 DIREKTE PÅ RB.NO LØRDAG KL. 14.00!

HER KAN DU SE NY UTGAVE AV PROGRAMMET BAK MÅL:
(blant annet med LSKs mterialforvalter Per Svendsen som gjest)

Kommentarer til denne saken