Gå til sidens hovedinnhold

Ordinas blir LSKs nye utviklingssjef

Artikkelen er over 2 år gammel

Toni Ordinas er ansatt som utviklingssjef i LSK. Spanjolen som fikk sparken som hovedtrener i Stabæk i juni, starter i jobben på Åråsen i januar.

44-åringen fra Mallorca har jobbet i Stabæk-systemet i seks sesonger. Han ble mest kjent for andre i norsk fotball da han overtok hovedtrenerjobben i Stabæk på sommeren i 2016, men det meste av tida har han vært sentral i utviklingsarbeidet i Bærums-klubben.

Etter at han fikk sparken som hovedtrener i juni i år, gikk han tilbake til akademiarbeid i klubben. Han var også ønsket med videre i Stabæk.

– Ønsket det råeste

I LSK er man meget godt fornøyd med at Ordnias har valgt å komme til Åråsen.

– Vi har det siste året hatt en stor overhaling av vårt utviklingsarbeid. Det var helt nødvendig for å tilfredsstille kravene til akademiklassifisering. Vi har ønsket å finne det råeste innen utviklingsarbeid, og vi endte opp med Toni. Han er helt i toppsjiktet i Norge på dette området, mener LSKs sportssjef Simon Mesfin.

Les også

Fra Stabæk til LSK: – Jeg elsker den hardtarbeidende mentaliteten som er her

Mesfin mener at Ordinas passer godt inn i klubbens strategi.

– Toni har mye kompetanse på dette området. Han har vært profesjonell utviklingstrener og leder i til sammen 20 år i Spania og Norge. I denne jobben handler det om å utvikle hele spilleren, og der har han lang erfaring og vil passe fint inn hos oss. Spillestil kommer inn etter hvert, og der følger Toni klubbens strategi, fastslår Mesfin.

Vegard Frey har vært LSKs utviklingssjef. Han er iifølge Mesfin aktuell for andre oppgaver i klubben.

Les også

Kommer dårligst ut av eliteserieklubbene: Nå blir det store omveltninger i LSK

Les også

Håp om skadefri tropp mot RBK

Les også

Frir til moderklubber

Kommentarer til denne saken