LSK anket disiplinærutvalgets avgjørelse om å ilegge Thomas Lehne Olsen én kamps karantene.

Fredag kom avgjørelsen fra ankeutvalget.

I en kort melding skrev Norges Fotballforbund dette fredag ettermiddag:

«Ankeutvalget har behandlet LSKs anke på disiplinærutvalgets beslutning om å ilegge Thomas Lehne Olsen en kamps karantene. Utvalget opprettholder beslutningen og dermed må Olsen stå over helgens kamp mot Start.»

SE LSK-MAGASINET: Slik stiller LSK uten Lehne Olsen

– Har ikke fått redegjørelse

LSK-leder Morten Kokkim er kjent med avgjørelsen.

– Vi fikk e-post om konklusjonen tidlig fredag, men er overrasket over at vi ikke har fått begrunnelsen for avgjørelsen fra NFF før de gikk ut med dette. Før jeg har lest den kan jeg ikke uttale meg mer om det. Når det gjelder avgjørelsen, så tar vi den til etterretning. Thomas Lehne Olsen spiller ikke mot Start søndag, sier Kokkim.

Norges Fotballforbund skriver dette i en Twitter-melding til RB.

– For å få en rask avklaring før serierunden var det viktig å få meddelt avgjørelsen så fort som mulig. Dette for at LSK tidligst mulig skulle få beskjed om Lehne Olsen er tilgjengelig eller ikke. Hele begrunnelsen vil bli sendt til LSK og lagt ut skriftlig.

Sportssjef Simon Mesfin i LSK reagerer på behandlingen av karantene-saken.

– Prosessen har tatt altfor lang tid. NFF har brukt 14 dager på å komme til en konklusjon. Det er de som har valgt å åpne saken, og i respekt for andre burde den vært behandlet raskere. Det ville gitt oss bedre tid til å forberede oss til neste kamp etter at konklusjonen var klar, sier LSKs sportssjef.

Han reagerer også på at avgjørelsen kom ut til offentligheten før LSK har fått en begrunnelse.

– Vi ba om å bli informert om avgjørelsen så fort ankeutvalget hadde kommet til en konklusjon, men hvorfor de har delt den med alle andre før vi har fått begrunnelsen, forstår jeg ikke. Vi har blitt kontaktet av mange etter at konklusjonen var klar, men det er umulig for oss å kommentere den så lenge vi ikke vet hva begrunnelsen er, sier Mesfin.

SE LSK-MAGASINET: Slik stiller LSK uten Lehne Olsen

– Kommer til å gjøre en kanonkamp

Thomas Lehne Olsen ble ikke overrasket da han fikk beskjeden om at han må stå over den viktige kampen i Kristiansand.

– Jeg regnet med at det var vanskelig å komme seg unna. Vi har gjort det vi kunne, men jeg får ikke gjort om igjen det som skjedde, sier Thomas Lehne Olsen.

Han må nå se den viktige kampen mot Start på tv.

– Det er kjedelig å miste en så viktig kamp. Jeg har dårlig samvittighet for at jeg har rammet klubben og gutta på den måten. Men det er et meget godt fotball-lag som løper ut på Sør Arena. Jeg er sikker på at de kommer til å gjøre en kanonkamp, sier Lehne Olsen.