Tirsdag gikk Åråsen-klubben ut med en pressemelding om at de ville sette igang en prosess for å avslutte arbeidsforholdet med treneren som ledet laget siden september 2016.

Fredag ettermiddag kom til til enighet.

– Vi møttes på onsdag og har hatt møter siden det. Slike forhandlinger er aldri lette. Vi er vel forlikte. Det er fint at denne saken løste seg på denne måten, sier styreleder Morten Kokkim til Romerikes Blad.

Erlandsens avtale ble forlenget i april til å gjelde ut 2019. Kokkim ønsker ikke å gå ut med hvor mye klubben må betale Erlandsen.

– Det har jeg ingen kommentar til.

Erlandsen har ikke svart på vår henvendelse. Han er blitt representert av Trenerforeningen og deres advokat, Claude A. Lenth.

– Jeg sitter opptatt, men har ingen kommentar, sier han.

Ingen frist

Enigheten innebærer at klubben nå kan ansette en ny hovedtrener. Sportssjef Simon Mesfin er klar på at han ikke jobber med en frist om at han må ha trener på plass før europacupmøtet med LASK Linz 26. juli.

– Nei, nå er vi i gang med å jobbe fram en profil på treneren vi ønsker å ansette. Kvaliteten på prosessen er viktigere enn tidsbruken. Vi skal ha den rette.

Arild Sundgot leder LSK inntil videre. Alt tyder på at han ikke bare er sjef mot Strømsgodset mandag, men også i bortemøtet mot Odd 8. juli.

Pressemelding

Klubben la først ut nyheten på sin egen hjemmeside. Pressemeldingen lyder slik:

– Vi vil takke Arne for alt han har gjort for klubben. Da han kom tilbake som trener høsten 2016 reddet han LSK fra nedrykk, og i fjor vant han cupen for første gang på ti år. Arne Erlandsen vil stå igjen som en av de mest markante personene i LSKs historie, sier styreleder Morten Kokkim.

– Jeg er stolt over det jeg har fått til i klubben i mine perioder som hovedtrener. Jeg ønsker Lillestrøm Sportsklubb alt godt i fremtiden, sier Arne Erlandsen.

Begge parter er fornøyde med å ha inngått avtalen som gjør at man skilles som gode venner.

– Vi er enige om å gå hver vår vei uten noen vonde følelser. Nå vil vi bruke tid på å finne den permanente trenerløsningen som vi mener er til det beste for Lillestrøm Sportsklubb. Arild Sundgot vil være hovedtrener – med Geir Kåsene som assistent – frem til den er på plass, sier Kokkim.

Les også

«Det er naturlig å tro at den permanente arvtakeren vil ligge mye nærmere forgjengerne, Kristinsson og Haglund»

 

Les også

Erlandsen har mistet all tillit