LSK har akesptert et bud fra den franske toppserieklubben Lorient.

Etter det RB-sporten erfarer får LSK drøyt 3,5 millioner kroner for kantspilleren som har kontrakt med Åråsen-klubben ut denne sesongen.

Både medisinsk test og forhandlinger gjenstår før Fofana er formelt klar for klubben som endte på 16. plass i Ligue-1 forrige sesong. Går det i orden forlater han LSK etter å ha spilt 71 seriekamper og scoret 14 mål.

LSKs sportsdirektør Torgeir Bjarmann ønske ikke å si noe om innholdet i avtalen de er blitt enig med Lorient om.

– Det er ikke noe ønsket salg for oss, men vi har likevel akseptert et bud fra Lorient. Flere faktorer har spilt inn før klubben har kommet til den konklusjonen midt i sesongen, sier Bjarmann.

LES OGSÅ: LSK tester midtstopper

– Ville signert uansett

Før han lister opp begrunnelsen:

– Vi har lenge forsøkt å signere ny kontrakt med Fofana, men han har ikke ønsket det. Nå var situasjonen slik at han ville signere kontrakt med Lorient fra 1. januar uansett. Da hadde vi egentlig to valg. Velge å bruke en spiller som kanskje har «hodet et annet sted» det siste  halvåret og la ham gå gratis etter sesongen eller å ta pengene nå, forklarer Bjarmann.

Sportsdirektøren beskriver Fofana som en spiller som er litt annerledes enn mange andre som ønsker å bytte klubb.

– Fofana har vært veldig opptatt av at LSK skal få igjen penger for ham. Han har også sagt nei til flere andre klubber som ikke har vært interessante for ham. På mange måter har det dreid seg om Lillestrøm eller Frankrike for ham, og da det kom et tilbud fra en fransk toppklubb var det egentlig opplagt for oss hva han ville, sier han.

LES OGSÅ: LSK tester midtstopper

– Vår største x-faktor

Bjarmann vil ikke bekrefte at LSK får rundt 3,5 millioner kroner for Fofana som i september i 2012 ble kjøpt for drøyt 1,5 millioner kroner fra ivorianske EF Yéo Martial.

– Jeg kan ikke si noe om innholdet avtalen, bortsett fra at vi har tjent penger på ham. Hvis man ser på investeringen som en aksje, så har den gitt bra avkastning på tre år. Men det betyr ikke at vi er fornøyd. Vi skulle gjerne fått igjen mer for ham eller beholdt ham lengre. For Fofana har vært vår største x-faktor, fastslår Bjarmann.

Utviklingen har ikke gått så raskt som sportsdirektøren og klubben hadde håpet med Fofana. Derfor havnet LSK i situasjonen som tvang dem til å selge i sommer.

– Sportslig er vi godt fornøyd med å ha utviklet en spiller til den øverste ligaen i Frankrike. Men det har tatt halvannet år lengre å få ham på det nivået han er nå enn vi hadde håpet. Lorient ønsker å få ham så raskt som mulig for å utvikle ham videre.

Bjarmann er ikke sikker på at Fofana ville signert ny kontrakt om LSK hadde forsøkt å forlenge for ett år siden.

– 2014 var et svært vanskelig år økonomisk klubben, og det var ikke lett for oss å re-signere ham da. Vi trengte våre investorer til helt andre ting da. Men jeg er uansett ikke sikker på at han ville skrevet under på en ny kontrakt i fjor, sier LSKs sportsdirekør.