Det betyr at LSK har det antallet spillere i troppen som kreves for å få profflisens.

Sportsdirektør Torgeir Bjarmann vet ikke hvor mange flere spillere som eventuelt vil komme inn i 2016-stallen før seriestart i mars neste år.

– Vi er inne i en budsjettprosess, og der ikke klart hvor mye vi har å gå på, men vi håper på ytterligere noen spiller før sesongens starter, sier Bjarmann.

Det gjør også LSK-trener Runar Kristinsson.

– En kantspiller er det som står øverst på lista, så få vi se hva vi får til på lengre sikt når det gjelder en spiss og en midtstopper, sier Kristinsson.

Spent på utviklingen

Kristinsson er godt fornøyd med å få både keeper Ødegaard og midtbanespiller Olsen opp fra juniorstallen til A-laget.

– De er begge lovende spillere som vi tror på for framtida. Det bli spennende å se utviklingen deres kommende sesong, men i utgangspunktet regner vi ikke med at de skal spille mye for A-laget allerede i 2016, sier Kristinsson.

Forventningene er litt større til Erik Brenden (21) som signerte toårskontrakt før helga.

– Erik er også ung, men han har mer erfaring fra 2. divisjon. Han har kommet lenger, men skal også få tid til å ta steget, sier LSK-treneren.

To lokale hospitanter

Ødegaard og Olsen er bare to av flere unge LSK-spillere som banker på a-lagsdøra.

Fra 1. januar vil både Sondre Karterud (19) og Sheriff Sinyan (19) trene med A-laget som hospitanter.

– De får sjansen til å være med på treningene en stund for å se an utviklingen deres, sier sportsdirektør Bjarmann.

I januar vil også et par afrikanske spillere komme til Åråsen på prøvespill.

Utover det leter LSK nå etter spillere med litt mer rutine.

– Vi har mange unge spillere, og vi har mange unge som holder et godt nivå. Eventuelt andre nye spillere nå må derfor holde et godt nivå, sier Bjarmann.

Holdt tilbake av skader

Petter Mathias Olsen var meget godt fornøyd etter at treårskontrakten med LSK var signert.

– Dette er skikkelig moro, og ikke minst inspirerende. Det gir meg mye motivasjon, sier den tidligere Fjellhamar-spilleren.

17-åringen kom til LSK for to og et halvt år siden, men Fjellhamar-gutten har slitt med skader både før og etter overgangen. Det har trolig forsinket utviklingen hans.

– Jeg har hatt mange småskader, men etter at jeg kom til LSK er jeg gradvis blitt bedre. Nå føler jeg meg friskere enn på flere år, og det skal bli moro å trene mye med A-laget. Jeg setter pris på den sjansen jeg har fått i LSK, men er også glad for den utviklingen jeg hadde i Fjellhamar under Bjørn Gabrielsen, sier Olsen.

Kom som 8-åring

Emil Gundelach Ødegaard spilte først fotball i Skjetten før han gikk til LSK som 8-åring.

– Jeg gleder meg til å trene enda mer med A-laget. Alt går fortere og er mye tøffere, og der er bra for utviklingen min, sier G16-landslagskeeperen.

Ødegaard har allerede trent en del med LSKs a-lag, og han fikk god oppfølging av keepertrener Rolf Høgmo som nå slutter i klubben.

– Det er trist at Rolf slutter. Han har betydd mye med meg. Men jeg kjenner Onar (Nymoen red. anm.) litt fra landslaget tidligere, og jeg regner med at det blir bra, sier Ødegaard.

FAKTA

LSK-stallen 2016: Keepere: Arnold Origi, Jacob Faye Lund, Emil  Gundelach Ødegaard.

Forsvar: Simen Kind Mikalsen, Frode Kippe, Håkon Skogseid, Martin Falkeborn (ny fra Egersund), Marius Amundsen.

Midtbane: Marius Lundemo, Markus Brændsrød, Fredrik Krogstad, Malaury Martin, Bonke Innocent, Jørgen Kolstad, Mohamed Ofkir, Erik Brenden (ny fra Nybergsund), Petter Mathias Olsen.

Angrep: Fred Friday, Arni Vilhjálmsson, Erling Knudtzon.

Har fått kontraktstilbud: Stian Ringstad.

Hospitanter fra januar: Sondre Karterud, Sheriff Sinyan.

Ute av kontrakt: Joachim Osvold, Simen Nordermoen, Johan Andersson, Finnur Orri Margeirsson, Lum Rexhepi, Michael Timisela.

SE DET SISTE FRA LOKALFOTBALLEN I BAK MÅL:

Tommy Stovner fra Skedsmo FK og Wegard Bakkehaug fra Eidsvold Turn er gjester i sofaen. Tema er avdelingsoppsettet for 2016 og overgangsrykter.