LSK anker NFF-bot: «Hvor skulle vi gjort av oss?»

KOM FOR SENT: LSK har valgt å anke bota på 30.000 kroner som ble ilagt av NFF i etterkant av 16. mai kampen mot Mjøndalen. Da ble kampen utsatt i 45 minutter på grunn av to trafikkulykker på E16.

KOM FOR SENT: LSK har valgt å anke bota på 30.000 kroner som ble ilagt av NFF i etterkant av 16. mai kampen mot Mjøndalen. Da ble kampen utsatt i 45 minutter på grunn av to trafikkulykker på E16.

LSK har valgt å anke bota på 30.000 kroner for å ha kommet for seint til bortekampen mot Mjøndalen 16. mai.

DEL

Fredag forrige uke ble LSK ilagt en bot på 30.000 kroner for å ha kommet for seint til Eliteserie-kampen på Consto Arena i Mjøndalen.

Årsaken til at laget kom for sent til kampen var to kollisjoner i Kleiventunnelen på E18 og et voldsomt køkaos den ettermiddagen. Noe som førte til at kampen som opprinnelig skulle ha startet 18.00 ble sparket i gang 18.45.

Doms- og sanksjonsutvalget i Norges Fotballforbund (NFF), mente at klubben hadde brutt kampreglementets § 12–1 (1) der det står:

«Bortelaget skal reise så tidlig at laget er fremme i god tid før kampen».

Og turneringsbestemmelsene punkt 12.2:

«Dersom det benyttes tog, buss eller privatbiler, pålegges reisende lag å være tilstede på kampstedet minimum tre timer før avspark».

LES HELE ANKEN HER!

«Hvor skulle vi gjort av oss?»

Nå har derimot LSK anket bota og kommet med sitt tilsvar der de bestrider at de har brutt kampreglementet:

«Bestemmelsen gjelder som nevnt generelt for alle fotballkamper i regi av NFF, og der er uforståelig at utvalget kan mene at det er grunnlag for å sanksjonere brudd på bestemmelsen der et lag drar 3 timer og ett kvarter før kampstart og forventet kjøretid er en drøy time».

LSK vedgår derimot å ha brutt turneringsbestemmelsen om at bortelaget skal være på plass tre timer før kampstart på arenaen, men mener at dette ikke er et sanksjonerbart brudd, da denne bestemmelsen ikke praktiseres av noe lag i Eliteserien.

«Vi vil påstå at det ville vært upraktisk ikke bare for LSK, men også for MIF, dersom vi hadde ankommet Consto Arena kl. 15:00. Hvor skulle vi ha gjort av oss de neste timene. Skulle vi ha sittet i bussen eller i garderoben, ev. på nærmeste gatekjøkken?», skriver LSK i anken.

LES HELE ANKEN HER!

Utbredt praksis

I anken skriver også LSK at hvis sanksjonen blir stående, kan ikke klubben skjønne annet enn at en rekke eliteserielag må sanksjoneres hver eneste helg. Bestemmelsen om å være på stadionet tre timer før kampstart blir ikke fulgt av noen av klubbene i østlandsområdet hevder klubben.

Til slutt skriver klubben at saken har ingenting med «sikring av like konkurransevilkår og fair play» å gjøre, men snarere en serie av uheldige omstendigheter som klubben ikke kan rå over.

LES HELE ANKEN HER!

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags