Islendingen irriterte seg først og fremst over begge baklengsmålene som han mener var helt unødvendige.

– Jeg er veldig skuffet nå. Denne kampen hadde vi fortjent å få noe ut av. Vi hadde taket på kampen etter vi utliknet. Dessverre kommer målene deres i situasjoner hvor vi egentlig burde hatt veldig god kontroll, mener Kristinsson.

Med seier kunne kanarifuglene fortsatt hatt kontakt med topplagene. Nå skiller det ni poeng opp til erkefienden Vålerenga som innehar tredjeplassen. De er også LSKs neste motstander, 27. juli.

– Med bedre poengfangst i de fire siste kampene, som jeg mener vi burde hatt, ville vi vært godt inne blant de seks beste. Men det er klart det blir tøft nå. Vi må nok også begynne å se litt nedover på tabellen, for det er lag der også som begynner å ta en del poeng.

– Ramlet ned

Der får han støtte av kaptein Frode Kippe. Han utelukker langt på vei medaljekamp.

– Det ser veldig vanskelig ut nå. Vi er først nødt til å begynne og vinne kamper. De siste fire kampene har ikke vært gode nok til å henge med i toppen. Nå må vi krige inn noen trepoengere, mener han.

Kippe headet ballen rett i beinene på Flamour Kastrati før 0-1. Det skjedde etter at Simen Kind Mikalsen traff helt feil på et klareringsforsøk.

– Jeg tok ut en mann i feltet. Ballen ramlet bare ned på hodet mitt, forklarer han.

Kind Mikalsen sier han fikk en dårlig treff.

– Jeg følte vi hadde god kontroll og jeg skulle bare klarere. Dessverre traff jeg ikke slik jeg ønsket. Det var et veldig rart mål.

– Ikke i flyt

På 1-2-scoringen, fire minutter før ordinær tids slutt, var også Kind Mikalsen involvert. Men der ble LSK rullet skikkelig opp slik at venstresiden havnet i undertall.

– Jeg følte jeg måtte fram å støte, jeg vet ikke om vi var i undertall i boksen, eller hva som skjedde, sier Frode Kippe.

– Det var mye som gikk galt der. Vi lå bra etablert. De fikk vende opp etter et oppspill. Så var både Bonke (Innocent) og Simen altfor ivrige etter å vinne ballen. Det var en situasjonen vi hadde håndtert veldig bra flere ganger i omgangen. En bra opprulling av Strømsgodset, dårlig av oss. Man merket at de er inne i en flytsone, mens vi har slitt litt, mener trener Kristinsson.

Marius Amundsen var av en eller annen grunn LSK-spilleren som kom nærmest å blokkere det skuddet keeper Arnold Origi måtte gi retur på.

– Det virket veldig lett, men jeg vet ikke helt hvorfor ennå. Vi har sluppet til for mange sjanser både i Haugesund og i denne kampen, synes han.

Slet før pause

Men om LSK følte de hadde veldig godt tak på gjestene i 2. omgang, var de ofte i trøbbel de første 45 minuttene. Strømsgodset skapte de fleste sjansene og LSK slet med å få i gang noe eget spill.

– Når vi møter lag som ligger så lavt må vi tidvis være mer direkte for å skape rom for oss selv. Det ble for mye på tvers. Vi hadde også mange muligheter til å vende spillet som vi ikke benyttet oss av, sier trener Runar Kristinsson.

Marius Lundemo var en av dem som fikk lite til å stemme før pause, i en kantrolle som ikke passer ham.

– Det er ikke til å legge skjul på at jeg trives best sentralt. Jeg føler det ble for stillestående. Det kjentes tregt.

Etter den ukes lange sommerferien vil Johan Andersson trolig trene for fullt med laget. Han var savnet i går.

– Den kreativiteten skulle vi gjerne ha hatt. Det blir godt å få Johan tilbake, mener Frode Kippe.