Mouelhi frikjent for Nav-svindel

Lillestrøm  20100710. LSKs Khaled Mouelhi under eliteseriekampen i fotball mellom Lillestrøm og Rosenborg på Åråsen stadion i Lillestrøm lørdag kveld. Kampen endte 1-2. 
Foto: Kyrre Lien / Scanpix

Lillestrøm 20100710. LSKs Khaled Mouelhi under eliteseriekampen i fotball mellom Lillestrøm og Rosenborg på Åråsen stadion i Lillestrøm lørdag kveld. Kampen endte 1-2. Foto: Kyrre Lien / Scanpix Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Tingretten mener Khaled Mouelhi ikke hadde forutsetninger for å kjenne reglene, dermed ble han frikjent.

DEL

Tirsdag kom dommen i bedrageri-saken mot den tidligere LSK-profilen Khaled «Kiko» Mouelhi. Tunisieren ble trodd og frikjent for bedrageri.

– Han er lettet over å bli trodd. Han hadde aldri til hensikt å ta disse pengene, sier hans forsvarer Erland Ottersen til VG, som først omtalte dommen.

– Det har vært belastende å ha denne saken hengende over seg. Han drar tilbake til Tunisia i morgen, han kom til Norge på grunn av denne saken, sier forsvareren.

– Er saken over fra deres side eller vil dere kreve erstatning?

– Det har vi ikke tatt stilling til ennå.

Fikk penger mens han var i utlandet

Tiltalen gikk på at tuniseren mottok cirka 117.000 kroner fra NAV i perioden januar til mai 2011, selv om han var i utlandet og dermed ikke hadde krav på pengene. I den ferske dommen heter det:

«Det hersker adskillig tvil om hvilken informasjon tiltalte fikk da han søkte om dagpenger. Tiltalte har svært begrensede norsk-kunnskaper.»

Samtalene Mouelhi hadde med NAV aldri ble loggført. Dommerne skriver også at midtbanestrategen ikke gjorde noe for å skjule at han var i utlandet. At han betalte pengene tilbake med en gang han ble kontaktet av NAV talte også i tunisierens favør:

«De subjektive krav til domfellese foreligger dermed ikke. Retten kan heller ikke se at tiltalte har utvist grov uaktsomhet.», heter det i dommen.

107 kamper for LSK

Mouelhi  spilte totalt 107 kamper for klubben og scoret syv mål. Midtbanespilleren var godt likt blant Kanarifansen og for sin følsomme pasningsfot – men han var mest kjent som den best betalte spilleren i klubben med nærmere fire millioner i årlig inntekt.

Etter 2010-sesongen var imidlertid tiden i LSK over og midtbanespilleren signerte for Espérance de Tunis i hjemlandet Tunisia. Mouelhi er registrert med 15 landskamper.

LES MER: Fotballkjendis tiltalt for NAV-svindel!

LES MER: Fotballkjendis etterlyst av politiet!

Artikkeltags