Einar Krokan er død: – Vi er mange som har mye å takke ham for

PROVOSERTE OG ENGASJERTE: LSK-mafian ble et begrep da Lillestrøm Sportsklubb slo seg opp til topps i norsk fotball. Dette bildet provoserte hele fotball-Norge. Einar Krokan til høyre, Svein Skoglunn bak rattet og Ivar Hoff til venstre.

PROVOSERTE OG ENGASJERTE: LSK-mafian ble et begrep da Lillestrøm Sportsklubb slo seg opp til topps i norsk fotball. Dette bildet provoserte hele fotball-Norge. Einar Krokan til høyre, Svein Skoglunn bak rattet og Ivar Hoff til venstre.

Mangeårig LSK-formann Einar Krokan er gått bort. Æresmedlemmet ble 79 år gammel.

DEL

LSK melder på sin hjemmeside at Krokan kan døde natt til torsdag etter å ha vært syk et års tid.

Han var en sentral skikkelse på Åråsen gjennom flere tiår. Krokan var blant annet klubbens styreformann mellom 1973 og 1979, perioden LSK rykket opp til daværende 1. divisjon og også ble landets beste lag med «The double» i 1977 som den aller sterkeste sesongen.

– Det var veldig trist å høre at Einar Krokan har gått bort. Einar var en av de mest sentrale personene i arbeidet med å gjøre LSK til en moderne toppklubb. Vi er mange som har mye å takke ham for. Vi tenker på dem som er igjen, sier LSK-leder Morten Kokkim til Romerikes Blad.

– Stilte på alle kampene

Krokan var også formann mellom 1991 og 1998.

I tillegg til lederjobbene hadde han også en rekke andre verv i LSK-organisasjonen. Ifølge klubben var han blant annet en sentral person rundt utbyggingen av Åråsen stadion.

Til tross for sykdommen fulgte Krokan LSK tett også den siste tiden. Han var mange ganger å se på Åråsen i årets sesong.

– Helt til det siste var han aktiv på Åråsen. Han stilte på alle hjemmekampene i høst. Og ikke minst ledet han arbeidet med klubbens 100-årsjubileum i 2017 med stø hånd, forteller Kokkim.

Denne rollen hadde han også da klubben fylte 60 år, 75 år og 80 år.

– En gigant

LEGENDE: Einar Krokan gikk bort torsdag.

LEGENDE: Einar Krokan gikk bort torsdag. Foto:

– Hele LSK-familien mottok budskapet om Einars bortgang med stor sorg. Han var en gigant som gjennom flere tiår satte sitt preg på klubben. Våre tanker går til den nærmeste familie, skriver daglig leder Robert Lauritsen på lsk.no.

Krokan meldte seg inn i klubben i 1967.

Han ble tildelt LSKs øverste utmerkelse, æresmedlemskap i 1997. Tommy-statuetten – klubbens ærespris – ble han tildelt i 2015.

Da Romerikes Blad ga ut et eget bilag i forbindelse med 100-årsjubileet i fjor, ga Krokan uttrykk for sitt stolteste LSK-øyeblikk, men også er artig anekdote:

KONGEMØTET: Bildet er tatt etter cupfinaleseieren i 1981. Fra venstre: Tom Lund, Einar Krokan og Hans Majestet Kong Olav V FOTO: TORE SANNUM

– At vi mot alle odds klarte å bygge den nye Åråsen stadion er nok det aller største jeg bidro til, men jeg vil gjerne nevne en artig anekdote. Det sies jo at LSK har gjort Lillestrøm kjent. For å underbygge det, var jeg i Portugal for et par år siden med leiebil. Før jeg skulle levere den inn, måtte jeg stoppe for å fylle bensin, siden jeg skulle levere tilbake bilen med full tank. Jeg betalte for bensinen med et kort fra Lillestrømbanken. Mannen bak disken ser på meg og spør plutselig om jeg er fra Lillestrøm. Han sa at vi hadde et veldig godt fotballag, men at vi var uheldige som bare klarte 1–1 mot Ålesund helgen i forveien. Det førte til en ganske lang fotballprat om LSK med en portugisisk mann på en bensinstasjon ganske langt ute på landsbygda. Det var veldig moro, sa Krokan den gangen.

LSK-legenden har også hatt roller i Norges Fotballforbund, Akershus Fotballkrets, Akershus Skikrets og i Rælingen Skiklubb.

LSK-legende er død: – En av de aller viktigste

Artikkeltags