Den østerrikske keeperen med kroatisk pass har skrevet under ny toårig låneavtale med romerikingene. Det hadde han aldri gjort hvis han hadde vært sikker på å bli sittende på benken.

– Det er klart jeg er skuffet over at jeg ikke har fått spille mer, men jeg skjønner treneren. Det er ikke lett å komme midt i en sesong, sier Maric.

Men nå er «prøveperioden» over. 21-åringen har ambisjoner om å gi Arnold Origi skikkelig kamp i vinter.

– Keeperplassen er spesiell, det er kun én som spiller. Jeg frykter ikke noen. Alle konkurrerer om å bli best mulig på trening. Så er også jobben å støtte den som spiller.

Trives i Lillestrøm

 

Allerede i søndagens kamp mot Sandefjord kan han også få muligheten mellom stengene. Det virker å være usikkerhet rundt hvem som vokter målet i serieavslutningen.

– Jeg vet ikke om jeg spiller, men får jeg muligheten skal jeg gjøre det jeg kan.

Det samme sier han om cupfinalen.

– Jeg er klar hvis jeg får muligheten, men det er ikke noe jeg går rundt og tenker på.

Trives i Norge gjør han definitivt. Det er også en av årsakene til at han ønsker å fortsette i Norge.

– Det er rolig og trygt her. Menneskene er hyggelig. Både familie, kjæreste og venner har også sagt det samme.

Roser profesjonaliteten

 Sportssjef Simon Mesfin mener de har fått en svært gunstig avtalen med den tyske bundesligaklubben Hoffenheim som har Maric under sine vinger.

– Marko har også vært svært profesjonell i tiden han har vært her. Han har et høyt potensial. Som alle andre spillere i stallen har han alle muligheter til å konkurrere seg til en plass på laget, sier han.

Hoffenheim har opsjon om å hente ham tilbake etter neste sesong.

– Skulle Marko bli sittende på benken, er det også i vår interesse å slippe ham. Det vil også være det beste for hans utvikling. Men det er altfor tidlig å snakke om. Det kan jo også hende han kommer til å være her i mange år framover. Det får framtiden vise.

SE LSK-MAGASINET MED MARIC:

LSK-magasinet før Sandefjord-kampen.

 

SE STUDIO ÅRÅSEN ETTER MOLDE-KAMPEN: