I et innlegg på sin Facebook-side skriver styret i Kanari-Fansen at de bommet da de initierte supporteraksjonen.

«Styret tar selvkritikk på å i det hele tatt ha foreslått en aksjon på denne måten. Vi var alle enige om at behovet for å uttrykke frustrasjon over resultatene var nødvendig. Vi anerkjenner at timing var feil.» heter det innlegget.

Responsen fra øvrige LSK-supportere kom umiddelbart etter annonseringen av aksjonen. Øvrige supportergrupperinger uttrykket bekymring for splittelse og munnhuggeri.

Kun timer før avspark sto Kanari-Fansen fast på at de ville gjennomføre stilleaksjonen på tribunen. Dagen derpå skriver de at aksjonen burde vært avblåst før avspark. 

«Situasjonen ble vanskelig for styret å forholde seg til, og kommunikasjonen med supportermassen kokte bort. I et forsøk på å gjøre alle til lags ble det forsøkt en mellomløsning der man var stille i noen få minutter for så trykke til for fullt. Dette resulterte i at «alle» ble misfornøyd, både de som var imot aksjonen, og de som var for. Vi beklager for at dette ble som det ble.» skriver de videre i Facebook-innlegget.

Les også

«Det var et tydelig tent LSK som løp ut på eget gress»

 

Nå maner supportergruppa til en ekstra innsats i søndagens hjemmekamp mot bunnrival Stabæk på Åråsen. Allerede torsdag spiller LSK kvartfinale i cupen mot 2. divisjonslaget Bryne på hjemmebane.

Her er hele innlegget som styret i Kanari-Fansen har publisert på sin Facebook-side:

Til våre medlemmer, Lillestrøm Sportsklubb og det øvrige Åråsenpublikummet

Vi, styret i Kanari-Fansen Lillestrøm gikk søndag kveld ut med en melding om at det skulle være en stilleaksjon hjemme mot Tromsø. Denne aksjonen ble påtenkt som et resultat etter tapet mot IK Start søndag 16.08.18. For oss var det viktig å vise at noe måtte gjøres. Det finnes en tribunegruppe bestående av representanter fra Kanari-Fansen, Ultras Felt C, Lillestrøm SheDevils, Custodes, Bøffelberget og øvrige tribuneengasjerte. Tribunegruppa ble forhørt med tanke på en aksjon. Enigheten om at noe måtte gjøres var unison. Styret tar selvkritikk på å i det hele tatt ha foreslått en aksjon på denne måten. Vi var alle enige om at behovet for å uttrykke frustrasjon over resultatene var nødvendig. Vi anerkjenner at timing var feil.

Reaksjonene kom umiddelbart etter at styret gikk ut med aksjonen. Styret føler vi oppnådde en massiv oppmerksomhet i form av at klubben og fansen var blitt en stor snakkis. Vår forventning om at spillerne måtte gi 100 % ble i aller høyeste grad belyst, og i etterpåklokskapens lys burde aksjonen vært avblåst på dette tidspunktet. Engasjementet som kom viser alle hvor mye Lillestrøm Sportsklubb betyr, og hvor viktig det er at Lillestrøm Sportsklubb overlever i Eliteserien.

Situasjonen ble vanskelig for styret å forholde seg til, og kommunikasjonen med supportermassen kokte bort. I et forsøk på å gjøre alle til lags ble det forsøkt en mellomløsning der man var stille i noen få minutter for så trykke til for fullt. Dette resulterte i at «alle» ble misfornøyd, både de som var imot aksjonen, og de som var for. Vi beklager for at dette ble som det ble.

Samtidig må det ikke være tvil rundt at styret i aller høyeste grad handlet i en visjon om å støtte klubben og gutta. Det kom dessverre ikke fram i denne aksjonen. Vi, som alle andre LSK supportere elsker klubben og vil aldri svikte 
klubben. Vi, som alle andre kan gjøre feil. Det er blitt påpekt, i aller høyeste grad. Vi beklager!

Vi ønsker å benytte deres oppmerksomhet til å invitere til en mobilisering inn mot den viktige kampen mot Stabæk søndag 30.09.18. Dette er og blir kanskje DEN viktigste kampen i år! Her må det trøkkes til, og erfaringen viser at når vi alle står sammen, supportere, spillere og det øvrige Åråsenpublikummet, så er det ingen som kan slå oss!
Opp og fram for Sportsklubben!

Styret

En mann var bedre enn alle andre da LSK slo Tromsø

SE STUDIO ÅRÅSEN ETTER KAMPEN:

Se Studio Åråsen med Tom «Bukken» Gulbrandsen og Kjetil Rydje.