Sinyan starter på midtbanen – kampen kan du se via rb.no

Til hjemlandet: Jörgen Lennartsson regner med at lørdagens rb.no-sendte treningskamp mot Djurgården blir godt besøkt. Foto: Lisbeth Lund Andresen

Til hjemlandet: Jörgen Lennartsson regner med at lørdagens rb.no-sendte treningskamp mot Djurgården blir godt besøkt. Foto: Lisbeth Lund Andresen

LSK får oppleve en uvanlig godt besøkt treningskamp i Stockholm lørdag.

DEL

Kanarifuglenes kamp mot Djurgården vises på rb.no. Det er et svensk produksjonsselskap som har rettighetene til kampen, men Romerikes Blad har forhandlet fram en avtale som gjør at våre abonnenter kan se kampen for 59 kroner. Det er 21 kroner billigere enn hvis den kjøpes gjennom det svenske selskapet.

Trener Jörgen Lennartsson forventer en skikkelig test.

– Det er flere elementer her: For det første er det generalprøven for Djurgården før de skal spille svensk cup neste helg. Hvert år inviterer de en utenlandsk klubb til denne kampen og gjør det til en happening. Det er vanskelig å si hvor mange tilskuere det blir, men det kan komme opp mot 10.000, sier han.

Klikk her for å bli ledet videre til direktesendingen:

Se Djurgårdens IF mot LSK direkte klokka 15 her

Kampen går innendørs, i Tele2 Arena. Det byr også på andre utfordringer for romerikingene.

– Kunstgresset der er veldig raskt og det vannes. Forrige sesong viste at vi slet på et slikt underlag. Derfor blir det en ekstra fin test for oss.

RØYK: Kampen mot Djurgården byr på en litt større ramme enn treningskamper vanligvis gjør. Både hjemme- og bortesupporterne har fyrt opp bluss og røyk. Kampen ble stoppet i tre minutter, men er nå i gang igjen.

RØYK: Kampen mot Djurgården byr på en litt større ramme enn treningskamper vanligvis gjør. Både hjemme- og bortesupporterne har fyrt opp bluss og røyk. Kampen ble stoppet i tre minutter, men er nå i gang igjen. Foto:

Sinyan får sjansen

Jørgen Lennartsson gir Sheriff Sinyan fra start i treningskampen. Han blir Fredrik Krogstads makker sentralt på midtbanen.

Unggutten som har vært skadet de to siste sesongene spilte 45 minutter som midtstopper i årets første treningaskamp, da Ljungskile ble slått 2-0 i LSK-hallen forrige helg.

Da forsøkte kanarifuglene konstellasjonene Magnus Knudsen (nå på landslagssamling) og Raphael Ayagwa, samt Krogstad og Charles Chinedu Ezeh.

Både Ezeh og Ayagwa starter lørdagens kamp på benken.

LSK starter kampen slik (4-4-2): Marko Maric – Mats Haakenstad, Tobias Salquist, Frode Kippe, Simen Kind Mikalsen – Daniel Gustafsson, Sheriff Sinyan, Fredrik Krogstad, Kristoffer Ødemarksbakken – Arnor Smárason, Thomas Lehne Olsen.

Fire skader

Kamptroppen teller 19 spillere. Verken Matvei Igonen, Erik Tobias Sandberg, Aleksander Melgalvis eller Daniel A. Pedersen er aktuelle for spill. I tillegg er Magnus Knudsen og Josef Baccay opptatte med landslagssamling.

– Det blir ikke slik at vi bytter ni stykker i pausen, slik vi gjorde sist. Det kan nok bli noen bytter i pausen og noen etter rundt 60- og 75 minutter.

Spillerne har heller ikke blitt kjørt helt ned i kjelleren før kampen. LSK slapp litt opp på treningen tidligere i uken.

– Da avsluttet vi den første av i alt tre faser fram til seriestart. Nå blir det blant annet ikke rene løpetreninger lenger. Det kan hende at det fortsatt blir løping, men det vil bli en del av fotballøktene.

– Mange som var «daue»

Mats Haakenstad og Simen Rafn medgir at det nok var en del kropper og hoder som var glade etter tirsdagens avsluttende løpeøkt.

– Vi har kjent det. Det var mange som var «daue» da, sier backduoen.

Også under Arne Erlandsens ledelse var spillerne vant til å løpe. Likevel er det noen forskjeller.

– For det første løp vi på tredemølle under Arne, mens nå har vi løpt på kunstgress. Intervallene har også vært noe kortere og mer intense i år, men lengden på øktene har vært omtrent helt like. I de øvrige øktene har også intensiteten variert mer enn under Arne, vi har både hatt hardere og lettere økter enn det vi hadde de to foregående oppkjøringene.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags