27-åringen kommer fra OB i den danske Superligaen hvor han avsluttet sesongen i juni. Tidligere har han spilt for Viking (153 kamper) og Stabæk (1 kamp) i Tippeligaen.

– Jeg har tenkt på LSK som en attraktiv klubb veldig lenge, jeg ville tilbake til Oslo for å fortsette studiene. Derfor passet dette meg veldig bra nå, sier Skogseid.

Signert for 1,5 år

Han har signert en kontrakt som strekker seg ut neste sesong.

– Jeg hadde egentlig tenkt å legge opp for å konsentrere meg om studier, men etter en lang ferie så fant jeg ut at det ville bli kjedelig uten fotball. Nå ser jeg fram til å komme i gang i LSK, fortsetter Skogseid.

Opprinnelig er han fra Bekkestua og Stabæk og var sett på som et stort talent når han var yngre. Skogseid har også spilt 8 kamper på U21-landslaget.

Etter 2014-sesongen gikk kontrakten med Viking ut. Da ble han fristet av et tilbud fra det danske Superliga-laget Odense.

– Jeg hadde seks fine år i Viking, men følte at tida var inne for å prøve noe nytt. Da kom OB på banen. De tilbød meg toårskontrakt, men siden planen var å flytte til Oslo, signerte jeg bare for et halvt år. Det var en fin erfaring å spille i Danmark, sier Skogseid.

Han følger studie innen økonomi og administrasjon på BI, og der er han blant annet studiekamerat med Erling Knudtzon.

Les også: Falkeborn er klar for LSK

Scoret mot LSK

I sin tid i Viking scoret Skogseid åtte mål. To av dem mot LSK. Begge i 2009.

– I min andre kamp i Tippeligaen husker jeg at jeg scoret mitt første mål mot LSK på Åråsen. Samme sesong scoret jeg også mot LSK i Stavanger. Jeg tror faktisk LSK er den eneste klubben jeg har scoret to mål mot, sier Skogseid med et smil om munnen.

LSK-trener Runar Kristinsson er godt fornøyd med å få Skogseid inn i stallen.

– Han trenger litt tid på å bli klar til kamp, men han er i god fysisk form. Uansett får vi inn en spiller vi har hørt mye bra om. De vi har snakket med har skrytt mye av ham. han er en ærlig fyr som jobber hardt, og har er en anvendelig forsvarsspiller med god erfaring, sier Kristinsson.

Les også: Martin har signert for LSK

Visst om han en god stund

I følge Torgeir Bjarmann har klubben fulgt kontraktsituasjonen til Skogseid lenge.

– Vi visste om at han var på utgående kontrakt i Viking i fjor høst, vi prøvde oss da. Når han igjen var på utgående kontrakt i Danmark var vi igjen frampå, men da skulle han legge opp. Vi er derfor veldig glad for å få Håkon inn. Han er en spiller med god erfaring fra Tippeligaen og kan bekle flere posisjoner i forsvarsleddet.

– Er dere ferdige med å forsterke nå?

– I utgangspunktet er vi ferdig i dette overgangsvinduet. Vi har fått erstattet de vi har mistet. Men så lenge vinduet fortsatt er åpent kan man ikke utelukke at noe vil skje. Men utgangspunktet er at vi ikke skal ha inn flere nå, forteller Bjarmann.