Gå til sidens hovedinnhold

Valgte familie og framtid

Artikkelen er over 5 år gammel

ÅLESUND: Bjørn Helge Riise (32) har spilt sin siste kamp i LSK-drakta.

Som Romerikes Blad først meldte onsdag flytter nå 32-åringen tilbake til hjembyen sammen med kona og deres tre sønner.

Til tross for at Riise hadde kontrakt med LSK ut året, går han etter det Romerikes Blad kjenner til vederlagsfritt nå. Samtidig sparer LSK en betydelig del av årslønnen hans på over to millioner kroner. Riise har signert en kontrakt som varer ut 2018.

– Jeg er utrolig glad for å komme hjem. Det gikk veldig fort. Vi har snakket sammen i familien. Jeg har lyst til å være med på de framtidsplanene klubben har, sa han på en pressekonferanse i Ålesund.

– Stortrivdes

Bjørn Helge Riise kom til LSK i 2005 og var der før han ble solgt til Fulham i 2009 for rundt 11 millioner kroner. Sommeren 2012 var han tilbake på Åråsen igjen.

Nå forlater han Åråsen for andre gang. Siden har forlot Aalesund som 17-18-åring har han hatt et svært turbulent forhold til klubben.

– Jeg har mye familie og mye venner her. Etter mye om og men har man lagt ting bak seg og har skværet opp. Jeg stortrivdes i Lillestrøm, men dette er hjembyen min.

– Sterkt ønske

Sportsdirektør Torgeir Bjarmann i LSK beklager avgangen.

– Bjørn Helge og familien hadde et veldig sterkt ønske. Etter litt samtaler bestemte vi oss for å innfri det. Selv om det på kort sikt svekker oss sportslig

Ifølge Bjarmann ble Riise ble tilbudt den beste kontrakten de kunne innenfor klubbens rammer. Han sier man ikke kom til å diskutere kontraktslengden.

– Bjørn Helge har stilt opp på og utenfor banen. Da ønsket var så sterkt, ble det til slutt greit for oss. Men det har ikke stått på noen av våre planer at han skulle gå nå.

– Hadde planer

Ifølge LSK-lederen hadde klubben planer for 32-åringen også etter spillerkarrieren var over.

– I fotball endres ting fort. Han har trent yngre lag, vært en del av vårt akademi og hadde også tenkt å sende ham på trenerkurs den dagen han skulle legge opp.

For kort tid siden sa klubben at man var ute etter en midtstopper, nå er beskrivelsen endret til forsvarsspiller. Samtidig har man nå maksgrensen for hvor mange utlendinger man kan ha i stallen som er utviklet utenfor Norge. Dog er finske Lum Rexhepi ute resten av sesongen.

– Nå er vi ute etter to spillere. Med Lum ute har vi plass til en som ikke er utviklet i Norge, Men samtidig ønsker vi spillere med erfaring fra norsk fotball som kan gå rett inn, uten mye akklimatisering.

Trist

LSK-trener Runar Kristinsson er svært lei seg for at mannen som var kaptein så sent som lørdag nå forsvinner. Han ble informert om Riises ønske tirsdag.

– Alle i LSK hadde jo lyst til å beholde ham, også ut resten av sesongen. Samtidig dukket denne muligheten opp nå. Da det var et ønske for både familien og Bjørn Helge selv i forhold til kommende karrieremuligheter, var dette noe vi som klubb måtte ha forståelse for. Men vi mister en god spiller og -person, sier islendingen.

Han har allerede hentet inn Michael Timisela som høyre back og håper tomrommet ikke blir altfor stort. Jakten på nye spillere intensiveres.

– Michael klarte seg bra sist. Vi må ut og finne forsterkninger. Vi har vært på utkikk etter spillere i forsvarsrekka og må sette fart i den prosessen. Samtidig må vi være veldig nøye med hvem vi tar inn, med tanke på vår begrensede økonomi.

– Bygge nytt lag

Men han ønsker seg spillere med langtidskontrakter og ikke kortsiktige løsninger.

– Vi må tenke på framtida, klubben har mistet mange etablerte spillere. Ruben Gabrielsen forsvant i fjor sommer, etter sesongen har vi jo mistet Palmi (Rafn Palmason), Petter (Vaagan Moen), Erik (Mjelde), Magnar (Ødegaard) og nå Bjørn Helge. I tillegg kan jo Moryké (Fofana) bli solgt når som helst.

Artikkelen oppdateres!

Kommentarer til denne saken