Bolly forlot Fortuna Düsseldorf etter forrige sesong, tre og et halvt år etter overgangen fra Lillestrøm. Nå er han klar for et nytt eventyr, denne gang i Greuther Fürth. I likhet med Fortuna spiller Fürth i 2. Bundesliga. Klubben har også Veton Berisha og Zlatko Tripic på lønningslisten.

– Det er selvfølgelig kjekt at det er nordmenn i troppen. Jeg kjente ikke Berisha og Tripic fra før av, men jeg har blitt kjent med dem her. Jeg har blitt tatt godt imot av spillergruppen. Vi har det kult sammen, og jeg trives veldig godt i Fürth, sier Bolly til NTB.

Får bli frisk

Den fotrappe 25-åringen sier det er flere grunner til at valget falt på Fürth, som ble nummer ni på nivå to i Tyskland forrige sesong.

– Da jeg kom hit for å se på forholdene, hadde klubben et klart fokus på at jeg skulle få trene meg helt opp. De lar meg lytte til kroppen min, sier Bolly.

Kantspilleren har slitt med flere skader de siste årene. Nå kjemper han for å bli helt frisk av en kneskade.

– Jeg har «jumpers knee», noe jeg egentlig slet med hele forrige sesong. Jeg måtte ta smertestillende for å spille kamper. I Fürth skal jeg få tid til å bli 100 prosent frisk. Kneet er allerede mye bedre. Blant annet har jeg fått god hjelp i Norge, sier Bolly, som trekker fram lege Thor Einar Andersen og idrettsfysioterapeut Håvard Moksnes som gode hjelpere.

– Jeg var på Idrettens Helsesenter i juni, og da fikk jeg ordnet et spesialprogram for opptrening i samråd med klubben. Vi har løpende kontakt. Jeg har prøvd forskjellige leger i Tyskland tidligere, men er veldig fornøyd med det opplegget jeg har nå, sier han.

– Fire måneder

Overlege og medisinsk ansvarlig ved NFF-eide Idrettens Helsesenter, Thor Einar Andersen, er glad for rosen fra Bolly. Han har tro på at Bolly er tilbake i spill i løpet av høstsesongen, men minner om at jumpers knee er en skade det tar tid å bli frisk av. Spillere som Ronny Johnsen og Rune Bratseth slet begge med det i løpet av sine karrierer. Også Mats Møller Dæhli har slitt med jumpers knee.

– Jumpers knee er en belastningsskade i kneet. Skaden krever et spesialprogram, noe vi har lagt opp for Mathis. Vi har hatt god dialog med det medisinske apparatet i Fürth i den forbindelse, sier Andersen til NTB.

Legen har bedt Bolly være tålmodig i opptreningen.

– Det tar noen måneder å bli frisk fra behandlingen starter, og han startet vel opp i slutten av mai eller i begynnelsen av juni. Jeg vil si minimum fire måneder, sier Andersen.

Spilletid

Bolly er overbevist om at han blir kampklar i høst. Han ser lyst på fotballframtiden.

– Treningshverdagen min er mye bedre. Forhåpentligvis kan jeg være med på alle økter på treningene etter hvert, heller enn å måtte stå over deler av øvelsene. Jeg håper å kunne spille mye mer enn jeg gjorde i Fortuna, der skader hindret meg mye, sier 25-åringen.

Han tror trenerteamet primært ser på ham som en venstre kantspiller.

– Men jeg kan også være aktuell på topp. Det kommer litt an på kampbildet, sier Bolly, som trives aller best på venstrekanten.

Greuther Fürth sesongåpner i serien 7. august. Bollys lagkamerater skal bryne seg på 1860 München. (©NTB)

Nære Malec – ønsker Matthew