Tirsdagens LSK-trening som begynte klokka 11.00 blir ledet av Arild Sundgot, skriver LSK i en pressemelding.

Styreleder i LSK, Morten Kokkim, er foreløpig ordknapp rundt treneroppsigelsen.

– Jeg ønsker ikke å si noe mer enn at vi har igangsatt en prossess og at vi skal ha et møte med Arne Erlandsen og hans rådgiver i nærmeste framtid, sier han til Romerikes Blad.

Romerikes Blad har foreløpig ikke lykkes i å få en kommentar fra Arne Erlandsen, men han har imidlertid uttalt seg til Eurosport.

– Jeg forholder meg til at jeg er hovedtrener i Lillestrøm og den arbeidsavtalen vi har. Inntil videre får dere ta dialogen med trenerforeningen og Teddy Moen, sier Arne Erlandsen til Eurosport.

– Mistet tilliten

Spekulasjonenen rundt Erlandsen framtid i LSK tok for alvor fart etter at RBs sportsleder Morten Svesengen i en kommentar hevdet å vite at LSK-trener Arne Erlandsen hadde mistet all tillit.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

 

«Slik vår avis forstår det har LSK-trener Arne Erlandsen mistet tilliten både hos spillerne og sine nærmeste medarbeidere» skriver Svesengen i kommentaren etter 2-2-kampen mot Haugesund.

Les også

Erlandsen har mistet all tillit

 

Det skal ikke bare være sportslige prestasjoner som står bak misnøyen. Arne Erlandsen kom inn som LSK-trener og reddet klubben fra nedrykk høsten 2016. Fjorårets sesong ble kronet med triumf i cupen.

13. plass på tabellen

I årets sesong har det gått trått i serien. Kanarifuglene ligger på 13. plass på tabellen, kun to poeng over nedrykksstreken. LSK er derimot i kvartfinalen i cupen, hvor de skal møte andredivisjonslaget Bryne på hjemmebane i slutten av september. I månedsskifte juli og august skal de også ut i andre kvalifiseringsrunden til Europaligaen. Der møter laget østerriske LASK Linz.

I følge RBs sportsleder Morten Svesengen er det likevel flere årsaker til at Erlandsen nå er på vei ut av gangene på Åråsen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Blant annet hevder Svesengen at spillerne skal ha uttrykt misnøye med innholdet på treningene og presshøyde i kamp. Likevel skal det først og fremst være trenerens generelle atferd og vekslende humør som etterhvert har blitt et problem.

Kommentaren til Svesengen ble møtt med overraskelse i kontorlokalene på Åråsen.

Mandag kveld holdt LSK-styret ordinært styremøte. Etterpå ønsket ikke styreleder Morten Kokkim kommentere hva som var innholdet i møtet.

Fakta

Arne Erlandsen:

 • Alder: 58 (20. desember 1959)
 • Idrettsgren: Fotball.

Som spiller:

 • Klubber: Lillestrøm, Djurgården og Strømsgodset.
 • Meritter: To seriegull (1986 og 1989) med Lillestrøm.
 • To cupgull (1985 og 1991) med Lillestrøm og Strømsgodset.
 • 22 kamper og 1 mål for A-landslaget.

Som trener:

 • Klubber: Bærum, Lillestrøm, IFK Göteborg, HamKam, Ull/Kisa, Moss, Fredrikstad og Lillestrøm.
 • Meritter: Seriesølv med Lillestrøm (2001) og IFK Göteborg (2005). Cupgull med Lillestrøm (2017).
 • Mottok Kniksenprisen som årets trener i 2001.
 • Kåret til årets trener i Sverige av storavisen Expressen i 2006.
 • Aktuell: Ferdig som LSK-trener.