Gå til sidens hovedinnhold

Pellegrino til Mjøndalen

Artikkelen er over 5 år gammel

Åråsen: Amahl Pellegrino er klar for Mjøndalen.

LSK og Mjøndalen er tirsdag kveld blitt enig om en overgang for Amahl Pellegrino.

Pellegrino har spilt 20 seriekamper for LSK siden overgangen fra Bærum for ett år siden, seks av dem fra start. Spissen scoret ingen mål i Tippeligaen.

Etter det RB-sporten kjenner til betaler Mjøndalen rundt 150.000 kroner for Pellegrino. I fjor betalte Åråsen-klubben etter det vi erfarer det samme for ham da han kom fra Bærum.

I tillegg vil trolig LSK få mer penger hvis Mjøndalen berger plassen i Tippeligaen.

Usikkert med nye spillere

Pellegrinos overgang skjer umiddelbart, og spissen har dermed spilt sin siste kamp for LSK.

– Amahl er 25 år, og han trenger mer regelmessig spilletid enn han har fått hos oss, sier sportsdirektør Torgeir Bjarmann i LSK.

Sportsdirektøren vet foreløpig ikke om denne overgangen betyr at det vil komme inn nye spillere på Åråsen før overgangsvinduet stenger 18. august.

– Det blir en vurdering i forhold til hva som er tilgjengelig både på kort og lang sikt, sier Bjarmann.

Etter det RB-sporten har grunn til å tro er Egersunds Martin Falkeborn svært nær en LSK-kontrakt. Høyrebacken har kontrakt ut sesongen, og kan allerede nå skrive kontrakt som gjelder fra 1. januar.

Søndag var han på Åråsen for å se på forholdene og snakke med LSK sammen med sin agent.

(Saken fortsetter under video)

HER KAN DU SE HØYDEPUNKTENE FRA PELLEGRINOS SISTE LSK-KAMP MOT ALTA i 2. DIVISJON:

Debut mot Rosenborg torsdag?

Pellegrino er ferdigspilt for LSK, men i den brune Mjøndalen-trøya kan han komme til å spille under 48 timer etter at overgangen gikk i orden.

- Vi har i kveld kjøpt Amahl Pellegrino fra Lillestrøm. Vi gleder oss til å få han i hus, og ser frem til at han kommer i gang hos oss. Målet er å få han klar til torsdagens kamp på Lerkendal. Han har signert kontrakt ut 2017 med oss. Amahl har fart og er en målscorer, i det ligger hovedgrunnen for å hente han. Vi synes det er mye potensiale som vi gleder oss til å jobbe med. Vi ser på Amahl som en spiss i første rekke, men han kan også spille på kanten., sier Mjøndalens sportssjef Kenneth Karlsen til klubbens hjemmeside.

Mandag sa Pellegrino følgende til rb.no om en mulig overgang til Mjøndalen.

– Spilletid er viktigere for meg enn alt annet. Dette året har vært det tøffeste i mitt liv innenfor fotballen. Jeg har mistet mye av gleden.

Etter at overgangn var i orden, sa han følgende til Drammens Tidende:

- Samtalen med Vegard (Hansen) og Kenneth (Karlsen) ga meg en følelse av å være sterkt ønsket. De virker å ha spennende planer for meg, og jeg håper på mye spilletid, sier Pellegrino til Drammens Tidende.

27. september kommer Mjøndalen til Åråsen for lagenes andre møte for sesongen.

Kommentarer til denne saken