Gå til sidens hovedinnhold

LSK var aldri i problemer – slo Haugesund 3-0

To kjappe mål av Daniel Gustafsson og et selvmål sørget for en trygg 3-0-seier i borteoppgjøret mot Haugesund.

RB kommer straks med mer fra seieren i Haugesund. Følg med på rb.no! Resten av artikkelen er skrevet før kampstart.

Les også

– Har kanskje tenkt for mye

LES SPILLERBØRSEN HER:

Les også

Børsen: Haugesund-LSK: «Dette var bare et forvarsel om hva som skulle komme fra den svenske prikkskytteren»

– Må være dristige

LSKs rekke uten tap ble brutt sist. Da var alle i LSK misfornøyd og mente de ikke hadde vært offensive nok i hodet. Søndag er de enig om en annen innstilling mot Norges beste hjemmelag.

Noen klubber har tatt flere poeng hjemme, men ingen i Eliteserien har et bedre poengsnitt på eget gress enn Haugesund. Det er LSK-trener Geir Bakke klar over, men sammen med laget har han dratt til Vestlandet med en offensiv innstilling.

– Vi må være dristigere, men vi vet at det blir tøft mot Haugesund borte. Dem bare dundrer på, har et bra grunnspill og er fysiske. Du får full pakke der borte. De er gode hjemme og har vært gode i år, sier Geir Bakke.

RB-TV: Siste før avspark i Haugesund!

– To tøffe bortekamper

I LSK-garderoben var de skuffet over egen innsats mot Bodø/Glimt. Det er de innstilt på å snu, og før Eliteserien tar pause på grunn av landskamper skal LSK møte Haugesund og Mjøndalen borte.

– Vi starter høsten med to tøffe bortekamper. Det må vi ta til etterretning. Vi må sørge for at vi har grunnmuren på plass og at vi er tette. Samtidig skal vi klare å være dristigere og spille på litt større risiko enn vi gjorde mot Bodø/Glimt. Det har vi kommet fram til i fellesskap og det er alle enig om. Vi må ikke la oss prege og bli forsiktige, sier Bakke.

Haugesund står med 6-1-0 på sine sju første hjemmekamper. Sammen med Strømsgodset er de den eneste klubben som ikke har tapt på hjemmebane.

– Vi må dra dit med utgangspunktet at det starter på 0-0 og er delt ut ett poeng til hver, og så må vi jobbe steinhardt derfra. Uansett hvordan kampene er, så blir det jo null, ett eller tre poeng. Men vi har som et klart mål at ingen skal slå oss komfortabelt.

Les også

LSK-statistikk 2021

– De har fire alternativer til Wadji

Søndagens motstander solgte denne uka sin toppscorer Ibrahima Wadji (8 mål), men det tror ikke LSK-treneren vil svekke Haugesund nevneverdig.

– De har en fin balanse i stallen. Denne uka mistet de Wadji, og mange lurte sikkert på hva gjør dem nå? Da kommer de bare opp med fire alternativer som de allerede har i stallen sin. De har nok å velge mellom og har en solid eliteseriestall. Vi får se hva de kommer med og håndtere det, fastslår Bakke.

Han har ikke med seg Ulrik Mathisen (fotskade), Pål André Helland (i trening igjen) og Simen Kind Mikalsen (nærmer seg full trening). Utover det er det et skadefritt mannskap som lørdag gjennomførte den siste treningen i Aksdal et par mil fra Haugesund.

– En del av gutta våre begynner å merke kjøret. Det skal helst de andre gjøre litt også. Men det er nytt nivå for mange, mye inntrykk på kort tid og plutselig er det slik at folk klapper oss på skulderen. Selv om vi er veldig bevisst på det, så tror man kanskje litt ubevisst at ting kan komme litt lettere enn det gjør.

Les også

Ble et nummer for små, men det er ikke noe å henge med hodet for

Ofte uavgjort

LSK vant sin siste serieseier i 2019 i Haugesund da Thomas Lehne Olsen og Mats Haakenstad scoret LSKs mål i 2-0 seieren. Det var LSKs andre seier på Haugesund stadion i historien. Den første kom i 1998 (0-2).

Det betyr ikke at LSKs statistikk der er svak for hele 7 av 13 bortekamper mot FKH har endt med ett poeng til hver. Haugesund har vunnet fire ganger, sist i 2013 (3-2).

– Jeg ha vært i Haugesund mange ganger, og det har nesten ikke blitt mål i de kampene i det hele tatt, sier LSK-treneren.

Det er korrekt. Bakke var selv fem ganger i Haugesund som trener for Sarpsborg. Alle kampene fra 2015-2019 endte uavgjort. Resultatene varierte fra 0-0 til 1-1.

Les også

Svensk klubb ønsket Gustafsson – LSK sa nei: – Jeg skjønner at jeg er en viktig spiller

Les også

Ikke overrasket over keeperkometen: – Jeg så allerede på gutter 14 og 15 at han kom til å bli god

Kommentarer til denne saken