Gå til sidens hovedinnhold

LSK tapte i «bergensværet» på Åråsen

Brann tok ledelsen i kampen hele tre ganger, og til slutt fikk de også beholde den. Det endte 2–3 på Åråsen lørdag kveld.


** Se Studio Åråsen etter LSK-Brann lørdag fra 21.00 **

Før kampen

LSKs trener mener han har sett et bedre Brann-lag i det siste, og han mener de har et bra lag.

– Jeg synes jo Brann har både verktøyet og spillerne. De har fornyet seg litt nå etter at ny trener har tatt over, og har kanskje blitt litt mer direkte. De hadde en veldig god førsteomgang mot Strømsgodset borte blant annet, men ramlet litt sammen. De har gode ballspillere, avsluttere og et stort register, mener Bakke.

At Brann har tatt 10 poeng og ligger sist på tabellen i Eliteserien etter 17 serierunder overrasker uansett LSK-treneren.

– De ligger på en plass som det er uhørt at de skal ligge på. Det var helt merkelig den inngangen de fikk på sesongen, og i tillegg har de vært igjennom noen andre vanskelige episoder også. Det tror jeg bare gjør at dem samler seg. Jeg har troen på at Brann kan han en god høstsesong, men det er ikke vi som behøver å være det laget som gjør at det snur for dem. Det må være vår jobb, sier han.

FØR AVSPARK: Siste nytt før LSK-Brann!

Les også

LSK-statistikk 2021

Uten seier på fem år

LSK avsluttet med to strake borteseirer før det ble pause med landskamper. Bakke mener de har brukt de to ukene godt.

– Etter en pause blir det en litt ny start, men det er bedre å gå inn i de to ukene med en seier i ryggen. Det er ikke noe som gjør at man slipper seg nedpå. Vi er såpass opptatt av prestasjon og at det som skal skje i hverdagen og at det skal gjenspeile seg i helgene. Til det kjedsommelige må jeg si det. Vi føler at vi er godt forberedt inn mot Brann-kampen vi nå, sier han.

LSK har vanligvis hatt et godt tak på Brann på Åråsen. På 40 kamper står det 20-10-10 i hjemmelagets favør. Men uansett arena har ikke LSK slått Brann siden Erling Knudtzon ble matchvinner med hodet på Brann Stadion da LSK kjempet for å unngå nedrykk i 2016.

Les også

Slik har LSK bygd et vinnerlag – også utenfor banen

– Han er god i feltet

Mads Hedenstad Christiansen har pådratt seg brudd i hånda og er ute for LSK. Det betyr at Knut-André Søyland Skjærstein som kom til LSK fra KFUM for en måned siden får sin debut i Eliteserien. Det bekymrer ikke trener Bakke.

– Knut kommer inn. Han gleder seg og vi gleder oss til at Knut skal få muligheten. Det var kjempekjedelig med Mads, for han var i veldig god form. Han hadde funnet roen, tryggheten og egentlig den statusen som han sikkert har drømt om i mange år. Men en slik situasjon må vi håndtere og takle. Det takler han, og det skal vi takle som klubb, sier han.

Han har ett ønske før kampen.

– Nå må vi bare sørge for at Knut får en varm velkomst inne på Åråsen og hjelpe ham i gang. Det er jeg heller ikke bekymret for med de supporterne vi har. Det er bra vi starter hjemme.

Slik beskriver han sin nye keeper.

– Han er god i feltet og liker seg i feltarbeidet. Tidligere håndballkeeper som er reaksjonssterk og fin. Han er 26 år, har vært med en stund og er en voksen gutt som forstår spillet. Det er en klok gutt, så jeg tror dette skal gå veldig greit for hans del og for vår del. Han har vært en veldig fin match å få inn i keeperteamet vårt.

Les også

– Det var emosjonelt å få jobb i LSK

Slik starter LSK

Byttet av keeper er den eneste endringen i LSK-mannskapet siden forrige kamp mot Mjøndalen.

Det betyr at disse 11 starter (3-4-3): Knut-André Søyland Skjærstein – Espen Garnås, Igoh Ogbu, Tom Pettersson – Lars Ranger, Ifeanyi Mathew, Kaan Kairinen, Vetle Dragsnes – Daniel Gustafsson, Thomas Lehne Olsen, Gjermund Åsen.

Les også

Slo franske ungdomsstjerner fra store klubber: – De var veldig gode som enkeltspillere, men vi utklasset dem som lag

Kommentarer til denne saken