Gå til sidens hovedinnhold

LSK-tap i snøværet i Bodø

LSK tapte «snøballkrigen» på Aspmyra.

Det tok 30 minutter før hjemmelaget gikk opp i ledelsen med en scoring som var av det kontroversielle slaget:

Hugo Vetlesen fikk et dårlig touch ned mot dødlinja, noe som førte til at omtrent hele Lillestrøm-laget stoppet opp for å si at ballen var ute av spill. Det mente imidlertid ikke linjedommeren og hoveddommer Ola Hobber Nilsen, og Vetlesen fikk sendt ballen inn i feltet til en umarkert Sondre Brunstad Fet. Han gjorde ingen feil og satte ballen enkelt til venstre i mål. Etter at scoringen var et faktum protesterte LSK-spillerne mot dommeren, men til ingen nytte.

Bodøværingene styrte stort sett spillet etter 1-0-scoringen, og like før pause doblet hjemmelaget ledelsen etter at storscoreren Erik Botheim ble spilt igjennom. Han gjorde ingen feil foran mål, og Bodø/Glimt kunne dermed gå i garderoben med en betryggende ledelse.

I pausen begynte det å snø voldsomt i Bodø, og banen var i andre omgang rett og slett kritthvit. Det medførte at kampen ble stanset i det 53. minutt, slik at banen kunne måkes.

Etter et avbrekk på rundt 20-minutter var kampen i gang igjen, men til tross for flere sjanser begge veier ble det ikke flere mål på Aspmyra, og LSK må dra tomhendt hjem fra Bodø.

LSK-trener Geir Bakke hyllet Glimt etter kampen.

– Bodø/Glimt er gode. De er presise, og vi henger ikke med i svingene i store deler av kampen. Det tapper sakte, men sikkert motstanderen (for krefter), sa Bakke.

Før kampen:

Det er få bortearenaer hvor LSK har gjort det bedre enn på Aspmyra. Men det var før Bodø/Glimt ble landets beste lag.

LSK har vunnet 12 av 24 seriekamper mot Glimt på Aspmyra. Det gjør arenaen til den beste for LSK historisk sett. Historien får ingen gjort noe med, og den nære fortida har forandret styrkeforholdet mellom LSK og Bodø/Glimt.

I sine to siste besøk i Bodø har LSK tapt – i 2018 (1-3) og 2019 (0-4).

Les også

LSK-statistikk 2021

Søndag kommer LSK til Aspmyra som sesongens nest beste bortelag med 21 innkasserte poeng. Bare Glimt har tatt flere bortepoeng enn gjestene.

LSK stiller slik på Aspmyra (3-4-3): Mads Hedenstad Christiansen – Espen Garnås, Igoh Ogbu, Tom Pettersson – Eskil Edh, Ifeanyi Mathew, Magnus Knudsen, Vetle Dragsnes – Daniel Gustafsson, Thomas Lehne Olsen, Gjermund Åsen.

Les også

Bakke før Glimt-kampen: – Kanskje det beste laget som har vært på norsk jord

Les også

Åsen holder kontraktskortene tett: – Hadde Gjermund vært litt mer tålmodig, så ville han vært en god pokerspiller

Les også

LSK på en annerledes spillerjakt: – Jeg har aldri vært med på noe liknende, og jeg satt ganske stiv i stolen og holdt meg fast

Les også

Kairinen melder seg klar: – Har aldri vært ute så lenge før

Kommentarer til denne saken