Gå til sidens hovedinnhold

LSK snudde og vant

(Mjøndalen-LSK 1-2). LSK kom under tidlig, men et mål rett før og rett etter pause sørget for sesongens fjerde borteseier.

Albin Sporrong sendte Mjøndalen opp i en tidlig ledelse på deres egen hjemmebane etter et passiv forsvarsspill hos LSK.

LSK tok mer og mer over, og noen minutter før pause utliknet gjestene etter et godt angrep mot et lavtliggende Mjøndalen. Tom Pettersson satte inn Vetle Dragsnes sitt presise innlegg med høyrebeinet.

Les også

Børsen: Mjøndalen-LSK: «Kun en spiss med stor selvtillit er så rolig»

25 sekunder etter pause kom Thomas Lehne Olsen alene med Mjøndalens keeper etter en god pasning av Pettersson. Toppscorerens 14 seiremål for sesongen.

FØR AVSPARK: Få siste nytt før Mjøndalen-LSK her!

Les også

LSK-statistikk 2021

Før kampen

– Det er et luksusproblem, og det er slik vi ønsker å ha det

LSK har reist til Mjøndalen med tilnærmet skadefri tropp. Det liker trener Geir Bakke, men forventer uansett en ny tøff bortekamp.

Bare én gang denne sesongen har Mjøndalen tapt med mer enn ett mål (0-2 for Bodø/Glimt). På hjemmebane har bruntrøyene slitt med poengfangsten, og de tre siste hjemmekampene har endt med tap. Men LSK-trener Geir Bakke mener at laget har prestert bedre en antall poeng skulle tilsi.

– Dette blir en tøff bortekamp. Mjøndalen har vært gode hjemme. De har ikke tatt med seg trepoengere i fleng, men de har plaget de fleste motstanderne på hjemmebane. Spesielt har de spilt bra mot de såkalte topplagene, men fått dårlig betalt egentlig, sier Bakke.

Les også

Får guttedrømmen oppfylt: – Et stolt øyeblikk for meg

– Må oppunder det maksimale

LSK-treneren forventer ingen store overraskelser når lagets hans gjester Mjøndalen.

– Vi vet hvordan det er å komme dit. Det blir dødballer, det blir bakromstrussel og det blir mye vending av spill. Alt dette vet vi, og vi må oppunder vårt maksimale igjen hvis vi skal komme hjem med tre poeng derfra, sier Bakke.

LSK leverte en meget god bortekamp mot Haugesund sist. Da møtte de seriens til da beste hjemmelag. Nå møter de et lag som har slitt mer hjemme, men uten å bli spilt ut. Ny motstander betyr ikke nødvendigvis en ny LSK-plan.

– Våre prinsipper i måten å opptre på blir ganske likt som sist mot Haugesund, men kampen vil bli annerledes fordi Mjøndalen er enda mer direkte og har en annen måte å opptre på. De setter opp mange flere dødballer og tar få raske frispark.

Les også

Tålmodig Helland har brukt tida godt: – Jeg er blitt raskere

– Gode spillere hjemme

Bakke mener at motstandertrener Vegard Hansen denne sesongen har et godt mannskap sammenliknet med tidligere utgaver.

– Jeg synes Mjøndalen har et bra lag i år. Det er kanskje den beste utgaven de har hatt mener jeg, men de har ikke fått så veldig godt betalt.

Selv er han tilfreds med situasjonen i egen tropp.

– Folk er på beina. Vi har en sterk ellever og en sterk tropp. Det er gode spillere som også blir sittende igjen hjemme, og det er et luksusproblem selvfølgelig. Men det er også slik vi ønsker å ha det. Det gjør at vi kan sparre hverandre på trening og at vi kan ha et bra tempo i hverdagen.

Les også

Beste LSK har gjort på bortebane på mange år

Forrige tap i 1986

LSK har historisk sett et godt tak på Mjøndalen uansett arena. Det er ikke et oppgjør som spilles hver sesong, men LSK har kommet best ut av kampene. På 12 bortekamper mot Mjøndalen står det 6-3-3 i romerikingenes favør.

Forrige gang hjemmelaget vant dette oppgjøret var i 1986. Da vant vertene 2-0 i en sesong hvor LSK vant gullet og Mjøndalen tok sølvet.

Kommentarer til denne saken