Gå til sidens hovedinnhold

LSK-seier på Nadderud

Stabæk både utlignet og reduserte, men LSK sikret alle tre poengene på Nadderud etter scoringer av Ifeanyi Mathew og Thomas Lehne Olsen.

**Les detaljert kampreferat lenger ned i saken!

Mathews scoring kom etter et skudd fra rundt 25 meter i det niende minutt på Nadderud stadion. Skuddet gikk mer eller mindre midt på Stabæks sisteskanse, og målet kan sies å være en keeper tabbe.

Utover førsteomgang skapte LSK flere sjanser – blant annet da Lehne Olsen fikk fyre av fra sju meter – men flere mål ble det ikke i løpet av de første 45 minuttene, og Lillestrøm ledet fortjent til pause.

Ti minutter ut i den andre omgangen utlignet Oliver Edvardsen for hjemmelaget med en følsom lobb.

Det tok imidlertid ikke lang tid før LSK var tilbake i ledelsen. Først satt Thomas Lehne Olsen ballen i mål etter innlegg fra Daniel Gustafsson i det 66. minutt, før LSK-spissen – fire minutter senere – var frampå igjen og sendte Fugla opp i 1-3-ledelse.

Les også

Børsen: Stabæk-LSK: «Han satte den inn slik bare en klassespiss gjør»

Men målene sluttet ikke å renne inn med det, og i det 77. minutt reduserte Stabæks Herman Geelmuyden for hjemmelaget.

Flere mål ble det ikke på Nadderud, og LSK kan ta med seg tre poeng hjem til Åråsen.

RB-TV: Siste før avspark i Stabæk-LSK!

Les også

LSK-statistikk 2021

Les også

Skryter av målmaskinen: – Han har aldri vært bedre trent, lettere og gladere enn han er nå

Les også

Vokste opp som Stabæk-maskot – ble voksen i LSK: – Jeg kjenner hver krok på Nadderud

Før kampen

LSK drar til Bærum for å møte Stabæk. Det er oppgjøret som egentlig skulle vært serieåpning 9. mai.

På sesongens første 11 kamper har LSK tatt 18 poeng. Nå skal de spille tre kamper fra til 8. august uten at flere av lagene foran spiller. Det gir Geir Bakkes mannskap muligheten til å klarte på tabellen. I situasjoner som dette har LSK mange ganger tidligere sviktet og ikke benyttet seg av muligheten.

Det er ikke noe LSK-trener Bakke tenker på.

– Vi skal bryte egne barrierer med den gjengen som er her nå og ikke tenke for mye på historien. Det er målsettingen vår, sier Bakke.

Les også

Dette er et lag å bli glad i

– Må ha med deg noe

Treneren er mest opptatt av at LSK nå skal møte tre klubber som ligger bak dem på tabellen.

– Det er tre kamper som kommer kjapt nå som er mot lag som vi er foran på tabellen. Da handler det veldig mye om å holde dem unna. Et eksempel er da vi spilte mot Mjøndalen. Vi lå seks poeng foran dem før kampen. Hadde de vunnet ville avstanden blitt bare tre. Da vi tok dem, så var det ni poeng. Det ligger så enorm verdi i de kampene som er mot lagene rundt oss på tabellen.

Men om det ikke skulle gå ser han også betydningen av ikke å tape.

– Må heller ikke glemme at hvis du har en dårlig dag, så må du ha med deg noe slik at du står igjen med null og konkurrenten tre. Da får du med ett poeng, men du tar samtidig to fra motstanderen, sier han.

Tenker på 34-35 poeng

At LSK kan klarte på tabellen med gode resultater i de tre hengekampene mot Stabæk (B), Sarpsborg (H) og Sandefjord (B) har ikke endret LSKs målsetting for sesongen.

– Vi er ydmyke i forhold til at vi skal opp på de 34-35 poengene som trengs. Det handler om å være sikre på at denne klubben skal spille i Eliteserien i 2022. Jo raskere man klarer det, jo bedre, fastslår treneren.

Han innrømmer at LSK ligger godt an til å nå målet, og i den forbindelsen har han et håp.

– Vi er godt i rute, og det hadde vært veldig moro å komme godt igjennom de hengekampene for både å parkere noen bak seg og deretter plage de foran. Vi har lyst til å være plagsomme.

RB-TV: Siste før avspark i Stabæk-LSK!

Les også

LSK-statistikk 2021

Kommentarer til denne saken