Gå til sidens hovedinnhold

LSK mistet seieren på tampen

Kolbotn lå under 0-1, men klarte 1-1 mot LSK etter en sen utligning i Toppserien i fotball for kvinner. Kolbotn har tatt poeng i fem strake hjemmekamper.

Ina Gausdal sendte gjestene i ledelsen etter kun tre minutter. Lagene gikk i garderoben etter første omgang på stillingen 0-1.

Fire minutter før slutt scoret innbytter Jenny Norem for Kolbotn. Hun hadde nettopp blitt byttet inn.

Bortelagets Emilie Haavi fikk gult kort.

Etter lørdagens kamp er Kolbotn nummer ni, mens LSK er på fjerdeplass.

Marit Buhaug Folstad dømte kampen på Sofiemyr stadion. 200 tilskuere hadde tatt turen.

I neste runde skal Kolbotn møte Røa, og LSK møter Lyn.

Helt åpent i gullkampen

Vålerenga kunne sikret seg et godt grep om seriegullet i Toppserien før siste serierunde, men tapte 2-3 mot Lyn etter et fantastisk innhopp av Runa Lillegård.

19 år gamle Lillegård kom inn etter 70 minutter og sendte Lyn opp i 2-1 med et flott raid fire minutter senere. Dejana Stefanovic utlignet til 2-2, men etter 89 minutter var Lillegård på ferde igjen. Igjen utfordret hun Vålerenga-forsvaret og sendte til slutt av gårde et flott skudd opp mot nærmeste kryss fra 16 meter.

Vålerenga topper tabellen med 35 poeng, men kun målforskjell skiller dem og Rosenborg. RBK klarte ikke å gripe muligheten til å ta tabelltoppen hjemme mot Sandviken i kampen som endte 1-1.

Avaldsnes vant 3-0 over Klepp og ligger på 34 poeng før siste serierunde. Det ligger dermed an til en dramatisk avslutning av Toppserien i siste serierunde der tre lag kan vinne seriegull.

Lyn holdt plassen

Lyns overraskende seier over Vålerenga sikret dem også plassen i divisjonen. Med 18 poeng er det ikke mulig for Kolbotn, som ligger på kvalifiseringsplass, å ta igjen noen lag over seg før siste serierunde.

I kvalifiseringen vil de møte Medkila, Øvrevoll Hosle eller Hønefoss fra 1. divisjon.

Røa rykket ned

Røas uavgjort mot Arna-Bjørnar gjorde også at de må ta veien ned til 1. divisjon. Med kun ni poeng og to seirer, er det over og ut for Oslo-klubben i det gjeveste selskapet.

Neste søndag avsluttes serien med det som fort blir en thriller. Vålerenga møter Arna-Bjørnar hjemme, mens Klepp tar imot Rosenborg. Avaldsnes tar turen til Sandviken.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken