– Visst kan vi rykke ned!

NY NEDTUR: Nye sjefer, men samme utfall. Erland Johnsen og Frode Grodås greide ikke å snu motgangen i første forsøk. Nå øker presset på LSK som kan rykke ned i sitt 34. år i toppdivisjonen. ALLE FOTO: REIDAR TALSET, DIGITALSPORT

NY NEDTUR: Nye sjefer, men samme utfall. Erland Johnsen og Frode Grodås greide ikke å snu motgangen i første forsøk. Nå øker presset på LSK som kan rykke ned i sitt 34. år i toppdivisjonen. ALLE FOTO: REIDAR TALSET, DIGITALSPORT

Artikkelen er over 10 år gammel

– Jeg har aldri vært med på noe verre enn dette i LSK.

DEL

– Dette er meget alvorlig, sier en tungsinnet Frode Grodås om den sportslige krisen på Åråsen.

Han mener det ikke lenger er en utopi med LSK-nedrykk. Med nest sisteplass på tabellen, en urovekkende luke til lagene foran og en kamp mer spilt enn jumbo Ham-Kam, er det lett å følge den gamle keeperkjempens skrekkargumentasjon.

– Kan dette ende med nedrykk?

– Ja, visst kan vi rykke ned. Det er bare å se på tabellen. Den juger ikke, sier Grodås, som virkelig maler skriften på veggen for alle som tror nedrykk er utenkelig. Akkurat nå er det faktisk ganske sannsynlig.

– Da du selv spilte, var bare gull godt nok. Nå er plutselig målet til LSK å berge plassen...?!

– Ja, dette er utrolig tungt. LSK som klubb skal bare ikke ligge der den gjør nå, men jeg har fremdeles tro på at vi skal greie dette. Mange spillere har sett bra ut inn til denne kampen, men det ville seg ikke. Kjempeskuffende, sukket Grodås.

Små marginer

Han var med på seriegullet i 1989 og holdt på å rykke ned året etter. Slik sett er ikke utviklingen de siste månedene spesielt annerledes enn de dramatiske sesongene for snart to tiår siden. I fjor høst ble man norgesmester, og nå lurer nedrykksspøkelset på om det skal gå av på Lillestrøm stasjon igjen.

– Det er kort vei fra suksess til fiasko og utrolig små marginer i fotball, sier Grodås.

Fire meter lenger bort sto Bodø/Glimt-trener Kåre Ingebrigtsen og gliste fra øre til øre. Han sitter på den medaljeplassen LSK trodde de skulle gjøre for et par måneder siden. Men legger til at Glimts hovedmålsetting fremdeles er å berge plassen.

– Ja, da har dere vel samme mål som LSK da, å berge plassen?

– Ja, tenk det, sa Kåre, som selv spilte sammen med Grodås i årene 1994-96.

Han husker Åråsen-tida godt, og kan skjønne hvor vanskelig det er for LSK å i det hele tatt snakke om nedrykk.

– Det kommer til å bli en kjempeutfordring for LSK om de ikke kommer seg opp av sumpa. Da jeg var på Åråsen fikk jeg streng beskjed om at "her feirer vi ikke sølv". Det er klart at det er kritisk å ligge der de ligger med en slik historie.

– Hva tror du den nærmeste framtida vil bringe for LSK?

– Det vil løsne. Spillerne er mer enn gode nok til å komme seg vekk fra bunnen. De gjorde det vanskelig for oss i 1. omgang, men etter pause spilte vi rundt dem med kjappere og mer presise pasninger, oppsummerte suksesstreneren.

Helt rådville

Det var total resignasjon hos flere av LSK-spillerne etter tapet i Bodø. Før kampen var trenerne nye, humøret bedre og troen sterkere. Etter 90 minutter var det samme gamle visa om igjen. Et nytt tap, nye unnskyldninger, nye forklaringer og ny skuffelse.

– Vi trodde på en ny start, men det ble ikke slik. Nå er nedrykkstrusselen stor, innrømmet Simen Brenne.

Selv om han er klart best sentralt, måtte Brenne spille ute på kanten, men syntes ikke det var så ille.

Tore Andreas Gundersen var en av få som greide å se det positive i forestillingen.

– Jeg synes vi var mye bedre enn mot Ham-Kam sist. Hadde jeg bare scoret alene med keeper i 2. omgang, tror jeg vi hadde vunnet. Selv om vi tapte, mener jeg det er ting å bygge videre på. Men det er klart, situasjonen er langt fra ideell nå, sa spissen.

Gundersen hadde den ene av to klare LSK-sjanser i går, den andre hadde Jon Midttun Lie tidlig i kampen. LSK skaper fremdeles svært lite, og dette skal ha hovedfokus framover, ifølge den andre nyansatte treneren, Erland Johnsen.

– Jeg synes vi var inne på mye før pause, men det tar tid å øve inn angrepsspill og vi har bare hatt laget i noen få dager. Det ble for få innlegg og trøkk i boksen. Etter det irriterende baklengsmålet på dødball, ble vi preget og stresset og da var det mye av det samme vi har sett før i år, sa Erland Johnsen.

Artikkeltags