Gå til sidens hovedinnhold

Vil selge LSK-hallen til kommunen for 65 millioner

Artikkelen er over 6 år gammel

LSK vil selge LSK-hallen til kommunen. Pris: 65 millioner. Hallen er taksert til en verdi av 78,8 millioner. Høstens mest delikate sak er havnet på skedsmopolitikernes bord.

– Jeg legger ikke skjul på at dette er en vanskelig og utfordrende sak, sier ordfører Ole Jacob Flæten.

Rådmannen har laget et saksdokument, de forskjellige partiene har diskutert i sine gruppemøter, og ordføreren har hatt kontakt med lederne i partiene.

– LSKs styre har vært åpne om situasjonen. Jeg har stor tillit til dokumentet de har lagt fram. Nå skal vi gå ordentlig inn i saken og vurdere hvilket handlingsrom vi har, sier ordføreren.

Han har som målsetting å skape et bredt flertall hele det politiske miljøet kan gå inn for.

– Jeg håper vi får en prosess som er godt forankret. Vår oppgave er å finne en best mulig løsning for barn og unge i breddeidretten. LSK-hallen står der. Vi vet hvilket potensial som ligger i den.

– Hva betyr det at LSK kan risikere å gå konkurs uten et salg?

– LSK er en sterk merkevare og svært viktig for kommunen. Det må vi gjøre vårt for å unngå. Nå skal vi bruke de neste ukene til å diskutere åpent før vi forhåpentligvis finner en god konklusjon.

– Dere må ta hensyn til de andre idrettslagene i Skedsmo?

– Vi har et samarbeid med idrettsrådet om prioriteringene. Å høre hva idretten mener vil vi legge stor vekt på.

– Mener du LSK ikke har hatt styring på økonomien?

– Det er åpenbart. Det er de jo åpne på selv, sier Ole Jacob Flæten.

LES LSKs SALGSFORSLAG HER!

Kjøp hallen, dropp Slora

Fremskrittspartiet leder Øyvind Lensnes er den som er klarest i uttalelsene om saken.

– Økonomisk er LSK kjørt i grøfta. Når de er kommet dit, mener vi at Skedsmo kommunen skal kjøpe hallen. Men vi må forhandle om pris. Jeg synes 65 millioner er i overkant.

– Rådmannen mener i sin innstilling at det har en ikke råd til?

– Vi har et forslag om finansiering også. Dropp å bygge hallen på Slora. Selg området til private som kan bygge boliger. De kommer rett ved kollektivknutepunkt. Pengene kan en bruke til flerbrukshall på Strømmen stadion og kjøp av LSK-hallen, sier Øyvind Lensnes.

Høyres gruppeleder Kjartan Berland er i utgangspunktet enig med Lensnes, men vil ikke dra dette en gang til.

– Sammen med Fremskrittspartiet har vi to ganger forsøkt en omkamp om hallen på Slora. Jeg er ikke innstilt på å gå en tredje runde. Et initiativ må eventuelt komme fra flertallskonstellasjonen. Jeg tror det er gått så mye prestisje i saken at det ikke vil skje.

Vil ikke kritisere

Kjartan Berland vil ikke være med på noen karakteristikker av LSKs økonomskie styring.

– Hvis vi ser på det som har skjedd på fotballdelen i idrettsparken Lillestrøm stadion, er det LSK som har stått for utbyggingen, og vært en spydspiss for utviklingen av anlegget, ikke kommunen. Når jeg er ute i miljøet andre steder, blir området framhevet som det flotteste for fotballaktiviteter i landet. Som de fleste andre toppklubber har de nå fått økonomiske utfordringer som har utviklet seg til en krise. Det må vi forsøke å være med på å løse.

– Hvilke alternativer ser du for deg?

–Jeg vil høre med LSK-styret hvorvidt det er andre grep som kan gjøres enn å selge hallen. Den har vært svært viktig for barn og unge i kommunen, sier Kjartan Berland.

Kommentarer til denne saken