Videre med Jon i mål

SPILLER IKKE: Jon Knudsen er uaktuell til søndagens kamp mot Haugesund.

SPILLER IKKE: Jon Knudsen er uaktuell til søndagens kamp mot Haugesund. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

(Kvik Halden-LSK 0-2). LSK gikk videre i cupen i Jon Knudsens LSK-comeback.

DEL

LIVE: Vi fulgte kampen direkte her!

Jon Knudsen holdt nullen i sitt comeback i LSK-trøya – 18 år etter at han sist spilte for Åråsen-klubben. Medspillerne foran ham leverte også en profesjonell opptreden, scoret to mål på dødball og sikret avansement til 3. runde.

– Jeg var selvfølgelig litt usikker på hvor jeg sto før kampen, men følte at det gikk greit. Det foran meg gjorde jobben lett for meg, sier Knudsen.

38-åringen som la opp etter forrige sesong, har nå skrevet amatørkontrakt med LSK ut juni. Det betyr at han inntil videre kun er aktuell i cupkamper.

Vaagan Moens tre sjanser

Knudsen ble satt på få prøver, og den eneste virkelige trusselen mot målet hans i løpet av 90 minutter var headingen til Jakob Madsen Lund etter corner fem minutter før pause. Den avslutningen gikk like utenfor den venstre stolpen til LSK-keeperen.

I motsatt ende handlet det mye om Petter Vaagan Moen både før og etter pause. I de første 45 minuttene hadde hedmarkingen tre sjanser. Først med høyre, så med hodet og til slutt med venstre. Bare avslutningen med høyrebeinet traff mål.

– Den sjansen jeg fikk med venstrebeinet var egentlig størst, men jeg traff dårlig. Sjansen med hodet var også stor, men jeg er jo ikke akkurat noen hodespiller, sier Vaagan Moen.

Ordnet straffesparket

Etter pause var også LSks nummer 10 sentral i det meste offensivt. Først dro han seg inn i straffefeltet og ble felt. Dommeren dømte straffespark, og det satte Vaagan Moen sikkert i mål til 1-0 etter 55 minutter.

LSK kontrollerte kampen helt etter det, men avgjørelsen falt ikke før Anders Østli headet inn Vaagan Moens corner til 2-0.

– Vi slurvet en del før pause, men vi var langt bedre i starten av andre omgang. Det var heldigvis nok. Vi klarte det viktigste, å gå videre, sier Vaagan Moen.

– Profesjonelt gjennomført

LSK-trener Magnus Haglund var fornøyd med den jobben spillerne hans gjorde i den siste kampen før fotballpausen.

– Det var profesjonelt gjennomført kamp. Førsteomgang hadde vi ballen mye, men uten å skape mange sjanser. De første 20-25 minuttene av andre omgang var vi gode og avgjorde kampen. Det betyr at vi klarte det viktigste i denne kampen og er klar for 3. runde, sier Magnus Haglund.

Åtte lag fra Tippeligaen

LSK er med onsdagens avansement til 3. runde ett av kun åtte Tippeliga-lag som er videre. Start kan bli det niende laget fra landets øverste divisjon som ligger i trekningsbollen til 4. runde.

Brann, Viking, Hønefoss og Aalesund ble alle slått ut i 3.runde. Fra tidligere er både Strømsgodset, Sandnes Ulf og Sarpsborg ute av cupen.

LSK har hatt kun én hjemmekamp i cupen siden de ble cupmester i 2007. Nå er sjansen for å få hjemmekamp i 4. runde stor. Av lagene som er videre foreløpig er det trolig kun Haugesund, Molde og eventuelt Start som LSK vil få bortekamp ut fra reiseavstandene i de tre første rundene.

Tok Kvik Halden på alvor

LSK hadde sett Kvik Halden i kamp før kveldens cuppoppgjør og trener Magnus Haglund mente de var godt forberedt.

– Kvik Halden har vist i cupen tidligere at de er en «giant killer». Vi vet at det ikke blir noen lett kamp, og vi må prestere godt for å gå videre. Magnus (Powell) har sett dem i en seriekamp, og vi mener at vi er godt forberedt, sier LSK-trener Magnus Haglund.

Vertene har slitt med skader den siste tiden, og i noen dager har det vært usikkert om hele seks av lagets faste spillere kunne spille. Trolig vil bare tre spillere være ute til kveldens kamp. Det er matchvinneren fra kampen hvor Kvik Halden slo Sarpsborg Agim Shabani, Dino Mulac og Ole Jacob Herft.

Artikkeltags