Vidar angrer ikke

SKUESPILLER: Vidar Riseth mener Thorstein Helstad (t.v.) spilte skuespill for å få straffespark i Bergen ? en situasjon TV 2 ikke brydde seg om å kommentere.  FOTO: SCANPIX

SKUESPILLER: Vidar Riseth mener Thorstein Helstad (t.v.) spilte skuespill for å få straffespark i Bergen ? en situasjon TV 2 ikke brydde seg om å kommentere. FOTO: SCANPIX

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Vidar Riseth ga TV 2-sporten inn etter kampen i Bergen. Dagen derpå angrer LSK-veteranen ingenting.

DEL

Det fire minutter lange innslaget kan du se på tv2sporten.no.

– Jeg ble litt ivrig akkurat da. Grunnen til at det kokte var at vi ble bortdømt da vi skulle hatt straffespark på overtid, sier Vidar Riseth.

– Angrer du?

– Nei, det gjør jeg ikke. Jeg synes TV 2 har gjort så utrolig mye rart i forbindelse med LSK i år. Noen ganger må de få høre det. De tar oss hele tida. De må tåle at vi tar igjen.

At Vidar Riseth sier det han mener har det aldri vært tvil om. Tiraden han ga reporter Harald Bredeli vil gå inn i historien.

«Etter at Magnus Myklebust skjøt og Håkon Opdal reddet, falt en Brann-spiller og tok ballen først med den ene og så med den andre hånda. Soleklart straffe. Det har sannsynligvis TV2 klipt bort», freste Riseth.

Men det hadde kanalen ikke. Etter at LSK-spilleren fikk se reprisen, var han enda klarere i sin sak.

– Helt klart straffespark. Selv Brann-fansen som så det igjen på storskjerm var enig.

Pøste på

Vidar Riseth var ikke ferdig med det. Han fulgte opp med forhåndsreportasjen til kampen.

– TV 2 kommer til Åråsen og lager en sak om at Occean brukte albuen mot Arild Sundgot. Det er ikke rart det blir mye merkelig dømming, når de sender slike innslag, bare for å høyne temperaturen.

Da reporter Bredeli lurte på om det ikke var naturlig å sende et innslag der Arild Sundgot ble forbannet og trener Tom Nordlie ropte at det vill han aldri se igjen, fyrte Riseth løs på nytt.

«For å ta en annen sak. I duellen TV 2 mente jeg felte en Tromsø-spiller og de skulle ha straffespark mot oss på Åråsen, satt en ekspert – han sitter sikkert oppe her nå også – og påsto at jeg filmet skadet for at dommeren ikke skulle dømme. Det holdt dere på med i fire uker. Da Thorstein Helstad filmet og ville ha straffe her, hørte vi ingenting fra eksperten».

Ikke hårsåre

– Som i fjor kan LSK igjen får stemplet på seg for å sutre og klage på alt og alle, mens dere heller burde tenke på klubbens dårlige tabellplassering?

– Vi er ikke hårsåre. Noen ganger må vi rett og slett si fra. Vi har grunn til å være forbannet på TV 2s ensidige journalistikk, sier Vidar Riseth.

LSK-leder Per Mathisen må igjen svare på spørsmål om klubbens omdømme.

– Dette var en kamp med høy temperatur. Jeg tror Vidar tråkket til fordi han frustrert over å miste det ene poenget vi kunne fått på overtid.

– Svekker det LSKs omdømme?

– Det tror jeg ikke. Såpass bør vel en tv-kanal tåle, sier Per Mathisen, som ikke utelukker at andre klubber og spillere kan være enig med Vidar Riseth.

Trener Tom Nordlie vil ikke si noe.

– Jeg tror jeg avstår fra å kommentere akkurat den saken, sier han.

Artikkeltags