Hedmarkingen bestemte seg mandag kveld. Valget var ikke lett. Tilbudet fra Bergen var godt økonomisk.

- Tilbudet fra Brann var veldig flott og slik situasjonen er i dag ville det nok gitt meg en større trygghet på sikt i en klubb jeg er veldig glad i. At jeg likevel valgte å bli i LSK, viser imidlertid at jeg er blitt veldig glad i denne klubben også. Du kan gjerne si at jeg valgte med hjertet og ikke hjernen. Magefølelsen fulgte jeg i alle fall, sier Vaagan Moen til Romerikes Blad.

Kunne gått nå

Følelsen av at man endelig har begynt å få resultatmessig uttelling spilte en svært viktig rolle.

- Nå har vi jobbet hard i to og et halvt år for å få resultater. Jeg har troen på at vi er på vei mot noe stort. Vi kan få en god serieplassering og har alle muligheter til å gå langt i cupen. Det er noe jeg har veldig lyst til å være med på videre. Jeg føler jeg har mer å bevise her.

Hadde han takket ja til Brann-tilbudet, kunne han forlatt Åråsen allerede nå, så sant klubbene hadde blitt enige seg i mellom. Vaagan Moen har igjen snaut et halvt år av LSK-kontrakten, men sier at både han og klubben har intensjon om å forlenge den.

Håper andre blir

- Jeg har snakket med klubbledelsen og fått signaler som gjør at jeg føler dette er et forsvarlig valg. Økonomien her er usikker, men intensjonen er at jeg skal forlenge min kontrakt.

Med tanke på situasjonen LSK er i, hadde også Vaagan Moen et annet motiv ved valget.

- Jeg ønsket å være et slags forbilde for resten av spillerne. Det er fort gjort at alle blir sittende på gjerdet. Nå har jeg tatt mitt valg. Jeg synes det er viktig at noen går foran. Dette gjør det forhåpentligvis lettere for andre å bli med videre.

– Så i glasskula

Sportsdirektør Torgeir Bjarmann er veldig glad for signalene Vaagan Moen gir. Samtidigi understreker han at man ikke er i kontraktsforhandlinger.

– Det er selvfølgelig veldig gledelig at en så etablert spiller som Petter velger å bli her og har troen på oss i framtida også. Det sier også noe om oss som klubb, sier Bjarmann.

Han forteller at Vaagan Moen oppsøkte ham etter han fikk Brann-tilbudet og spurte om hva framtida ville bringe.

– Jeg fortalte ham om hvordan vi så for oss neste år, med både spillerstall og andre ting. Jeg så i glasskula, men vi kan ikke love noe før budsjettet er vedtatt.