Utsatte trening for å snakke ut

SNAKKER: Magnus Haglund erkjenner at noe må gjøres. FOTO: ERLEND AAS (SCANPIX)

SNAKKER: Magnus Haglund erkjenner at noe må gjøres. FOTO: ERLEND AAS (SCANPIX)

Artikkelen er over 5 år gammel

LSK-spillerne og trenerne sitter søndag samlet i et langt møte på Åråsen for å diskutere veien videre.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Tapet for Sandnes Ulf lørdag fikk konsekvenser da LSK-spillerne møtte til trening på Åråsen søndag. Istedenfor å starte med vanlig restitusjonstrening, gikk LSK-spillerne og trenerne rett i møte da de møttes søndag formiddag.

LSK-trener Magnus Haglund legger ikke skjul på hva møtevirksomheten dreier seg om.

– På de to siste kampene i Tippeligaen har sluppet inn seks mål i løpet av de første 20 minuttene. Totalt i sesongen har 12 av våre 22 baklengsmål kommet den første halvtimen. I samme tidsrom har vi scoret fire mål selv. Nå sitter både trenere og spillere sammen for å finne ut hva vi eventuelt gjør feil i inngangen til kampene. Og om det er noe vi kan gjøre annerledes. Hver stein skal snus. Det kommer til å bli en lang dag, sier LSK-trener Magnus Haglund.

Uavgjort siste timen

I den siste timen av kampene har LSK resultatmessig gjort det like bra som motstanderen med 10-10 i målforskjell.

– Vi har spilt ganske jevnt med motstanderne de siste 60 minuttene, men har gitt oss selv for dårlig start på mange kamper. Når du kommer under med 2-0 som vi gjorde lørdag, er det sjelden du får poeng. Det er enda mer sjelden at du vinner. Dette var ikke første gang denne sesongen, og vi kan ikke fortsette å sette oss selv i en slik situasjon. De svake åpningene på kampene gjør det vanskelig for oss, og det fører også til høye skuldre og preger resten av kampen for oss. Vi må finne ut av dette for å komme videre, og det er det vi ser på nå, sier Haglund.

Den svenske LSK-treneren har ikke noen planer om å forandre ytterligere på måten å spille på nå.

– Måten vi slapp inn mål på lørdag har ikke noe med vår strategi å gjøre. Det er måten vi opptrer på kollektivt i starten av kampene som er i fokus nå. For oss er det et avgjørende spørsmål å finne svar på. Vi kommer til å bruke et par dager på dette, fastslår Haglund.

Får mandagsfri som planlagt

LSK har planlagt treningsfri i morgen. Den planen har ikke treneren tenkt å endre.

– Det er ikke antall timer med fotballtrening vi mangler. Der er vi godt dekket opp. To dager etter kamp er ikke kroppen fysisk rustet til å trene med kvalitet. Da har det heller ingen hensikt. Da satser vi heller på en god og kort trening tirsdag. Spillerne kan også ha godt av et par rolige dager for å samle seg mentalt, sier han.

LSK-kaptein Frode Kippe er positiv til utbyttet av dagens møte.

– Det var bra at vi fikk muligheten til å evaluere og komme med innspill om sesongen så langt. Jeg håper det blir nyttig, og at vi som gruppe kommer styrket ut av det. Det er vi spillerne som må stå fram og ta tak i den situasjonen vi er i, sier Frode Kippe.

Artikkeltags