Unggutta ypper seg

REN LUKSUS: De rekker også å slappe av mellom treningene, Stian Ringstad (t.v.) og Kristoffer Tokstad som begge har tenkt å utfordre de etablerte i LSK når sesongen starter.

REN LUKSUS: De rekker også å slappe av mellom treningene, Stian Ringstad (t.v.) og Kristoffer Tokstad som begge har tenkt å utfordre de etablerte i LSK når sesongen starter.

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

De er 17 år og gode fotballtalenter. Men at Stian Ringstad og Kristoffer Tokstad allerede nå utfordrer til en plass på LSKs serielag er de selv overrasket over.

DEL

– At jeg skulle spilt fem treningskamper på rad, hadde jeg ikke engang drømt om i mine villeste fantasier, innrømmer Stian Ringstad.

– Jeg har fått spille mer enn jeg trodde, og jeg er fornøyd med innsatsen min, sier Kristoffer Tokstad.

At to unggutter, en fra Eidsvold Turn og en fra Lørenskog, kommer sylferske til klubben og presterer fra første spark på ballen, bygger opp under Henning Bergs rykte om å være en trener som gir de unge sjansen.

Ikke minst bra for LSKs uttalte ønske om å gi unge lokale talenter en mulighet. Det har aldri før vært tilfelle.

At Henning Berg kom til klubben i høst har vært et lykketreff for de to, som også spiller for Norges U18-landslag.

– Det var vel egentlig griseflaks, ler Stian.

– Hadde det vært i fjor, ville vi nok ikke hatt en sjanse, mener Kristoffer.

Tillit

Stian har ikke bare spilt godt. Han har funnet seg til rette som venstreback, en posisjon han aldri har spilt før. I tillegg har Henning Berg gitt ham tillit som corner- og frisparklegger fra venstre.

– Det betyr vel at du kan begynne å forberede deg på å spille i seriestarten mot Stabæk?

– At jeg får være med på dødballene er fantastisk gøy. Men jeg kommer ikke til å bli skuffet om jeg ikke er med når seriekampene begynner. Å komme til LSK og få spille så mye har uansett vært en opptur for meg.

Mot Real Murcia møtte han gode spillere, som så seint som i fjor ukentlig spilte mot topp motstand i Primera Divisone i Spania.

– Du merker at de har et høyt nivå først og fremst på hvor gode de er med ballen, sier Stian.

Hard konkurranse

Kristoffer Tokstad har kommet inn som innbytter på kanten, og skaffet laget to straffespark i vinter. Men han regner ikke med å utkonkurrere Bjørn Helge Riise på høyresida.

– Jeg satser alt på å gjøre det så godt som mulig i 2. divisjon. Jeg kan spille på alle plassene på midtbanen og håper jeg skal få meg noen sjanser i eliteserien etter hvert.

De går begge på videregående og har ingen planer om å kutte ut skolen for å satse alt på fotball.

– Jeg fullfører 2.klasse på idrettslinja ved Lørenskog videregående, der de er flinke til å legge opp timeplanen etter det som passer meg. Til høsten får jeg se om jeg skal bruke to år på tredjeklasse, sier Kristoffer.

– Jeg tar deltid ved toppidrettslinja i Rælingen og har tre-fire timer om dagen. Det tar litt lengre tid, men det fungerer bra for meg. Utdannelse må jeg ha, sier Stian.

Men akkurat nå har ingen av de to problemer med å innrømme at å lykkes i LSK har første prioritet.

Artikkeltags