Gå til sidens hovedinnhold

Ujah utestengt i generalprøven

Artikkelen er over 10 år gammel

Anthony Ujah må stå over LSKs generalprøve mot Odd Grenland fredag etter uttalelsene han har kommet med denne uken.

Nigerianeren fikk beskjed fra trener Henning Berg torsdag morgen.

Mannen som scoret 14 seriemål i sin første sesong på Åråsen har både uttrykt seg kritisk på Facebook til LSKs ønske om å terminere kontrakten med Hassane Dosso samt klikket på «Liker-knappen» på to negative utsagn om trener Henning Berg.

Han var også negativ til treneren i et intervju med Nettavisen.

– Det er ikke bare uttalelsene Anthony kom med til Nettavisen, men også det han har gjort på Facebook og møtet han hadde med meg onsdag. I tillegg kommer det som er sagt og ikke sagt i forhold til spillergruppa, sier trener Henning Berg til Romerikes Blad.

LES OGSÅ: Sekour signerte

LES OGSÅ: Berg forventer Ujah-lojalitet

– Har takhøyde

Ifølge Berg er utestengelsen hans egen avgjørelsene, etter å ha rådført seg med støtteapparatet. Spillergruppa skal ikke ha vært involvert.

– Anthony spiller b-kamp mot Fjellhamar i helga. Fra mandag er han tilbake for fullt. Det er ikke snakk om noe mer enn denne ene kampen.

LSK-treneren presiserer at karantenen ikke har noe med at Ujah var kritisk til klubbens behandling av kameraten, Hassane Dosso.

– Det har jeg ingen problemer med. Såpass takhøyde skal vi ha. Men det er mer det at han oppgir Petter (assistenttrener Belsvik; journ. anm.), fansen og sin egen utvikling som den eneste grunnen til at han vil være her. Sammen med at han har sagt at han skal gjøre sitt beste fram til sommeren for å komme seg ut, gir resten av spillergruppa feil signaler. Det er feil måte å si det på.

LES OGSÅ: Dosso på vei ut av LSK

– Laget først

Berg hadde et møte med nigerianeren i går. Heller ikke der følte han toppscoreren ga de signalene treneren ønsket.

– Nei, jeg fikk ikke det inntrykket.

– Er det ikke dramatisk å sette toppscoreren ut av laget i generalprøven?

– Nei, det sier litt om hvor viktig vi mener laget er i LSK Samtidig er det skal man huske at Anthony er en ung spiller. De skal få lov til å gjøre feil.

– Mener du han setter seg selv foran laget?

– Jeg vil ikke si det slik. Men lagfølelse og lojalitet er verdier hele gruppa ser på som viktige. Anthony er også avhengig av lagkameratene sine, på og utenfor banen, for å prestere så godt som vi vet han kan.

Taus Ujah

Etter å ha fått vite om utestengelsen reiste Ujah seg i garderoben før dagens trening på Åråsen og snakket til hele spillergruppa.

– Det var en fin tale. Jeg skulle gjerne ønsket at den hadde kommet før, sier Berg.

Men Ujah var ikke spesielt taletrengt da han møtte Romerikes Blad.

– Hva synes du om straffen?

– Det var ikke min avgjørelse.

– Er du enig i avgjørelsen?

– Det var ikke min avgjørelse.

– Vil du si noe om dette i det hele tatt?

– Nei, svarer Anthony Ujah.