Gå til sidens hovedinnhold

Ujah har skrevet under for Mainz

Artikkelen er over 9 år gammel

Anthony Ujah besto i dag den medisinske testen hos Mainz 05 og skrev i ettermiddag under for bundesliga-klubben.

– På en måte er det en del av meg som er kjempeglad, og en annen del som er trist. Jeg har hatt en fantastisk tid i Lillestrøm, og hadde ikke forventet at jeg skulle forlate klubben så tidlig, sier Anthony Ujah til rb.no.

Nigerianeren føler seg klar for utfordringene i den tyske bundesliga-klubben.

– Dette er et stort skritt for meg. Jeg har snakket med manageren og vet at han har stor tro på meg. Det er umulig å garantere noe i fotball, men jeg håper at jeg vil utvikle meg videre her, sier Ujah.

Like før klokka 17 tirsdag bekreftet hovedpersonen selv signeringen på twitter.

Klubbene enige i går

LSK og Mainz 05 ble i går enige om overgangen for Anthony Ujah. Etter det RB-sporten kjenner til dreier seg om en overgang som kan komme opp i 23 millioner kroner. Det meste av overgangssummen – over 20 millioner kroner – får LSK utbetalt umiddelbart.

I tillegg vil noen kroner tilfalle klubben etter at klausuler i kontrakten er oppfylt. LSK har også sikret seg en prosentandel ved videresalg av Ujah som overstiger de 10 prosentene som er vanlig i slike avtaler.

I dag har Ujah gjenomført den medisinske testen og senere i ettermiddag vil han skrive under for sin nye klubb.

– Perfekt for tysk fotball

Aalesund-trener Kjetil Rekdal, som tidligere både har spilt og vært trener i den tyske toppserien har fått med seg at Anthony Ujah var på vei bort fra Åråsen etter LSK-matchen på Sunnmøre.

– Han vil passe veldig bra i Bundesliga. Han er en bakromsspiss og kampene åpner seg veldig mye opp der. I likhet med Moa i Hannover er jeg sikker på at han vil bli en suksess i Tyskland, selv om de er forskjellige spisstyper, uttalte han.

LSK har ikke ønsket ikke å si hva overgangen gir klubben i kroner, men LSKs sportsdirektør Torgeir Bjarmann bekrefter at det er en god avtale for Åråsen-klubben.

– Vi er veldig fornøyd. Dette er en historisk avtale for LSK, sier Bjarmann.