Uforløst potensial

TOPPSCORER: Anthony Ujah avsluttet sesongen med hat trick. Totalt har han scoret 14 mål på 24 kamper. Han har startet 21 av kampene. BEGGE FOTO: GEIR EGIL SKOG

TOPPSCORER: Anthony Ujah avsluttet sesongen med hat trick. Totalt har han scoret 14 mål på 24 kamper. Han har startet 21 av kampene. BEGGE FOTO: GEIR EGIL SKOG

Artikkelen er over 8 år gammel

(Strømsgodset – LSK 5-4). I glimt har LSK vist store ting denne sesongen. Men i sum er en 10. plass under forventningene. 2011 må by på noe bedre.

DEL

KOMMENTAR av Morten Svesengen, sportsleder Romerikes Blad

Både spillerne og apparatet rundt laget, mente at topp-seks plassering var realistisk. RB-sporten var enig og tippet LSK på 6. plass før 2010-sesongen startet.

Når LSK til slutt endte på en 10. plass, så kan vi konstatere at laget ikke har innfridd verken egne eller mange andre sine forventninger.

Men det betyr ikke at sesongen har vært mislykket.

Åråsen-klubben endte til slutt fem poeng fra den mye omtalte plasseringen. Opp til Aalesund på 4. plass var det bare to poeng til.

Det betyr at LSK poengmessig ikke var milevis unna målsettingen.

Henning Bergs LSK har på sitt beste vist at de kan henge med helt i toppen. Men de har også vist at de har en vei å gå når det gjelder stabilitet.

Få er bedre på papiret

Kampen mot Strømsgodset ble på mange måter et godt eksempel på den ustabiliteten som har preget årets LSK.

I går var de tidvis meget gode offensivt anført av Anthony Ujah, Björn Bergmann Sigurdarson, Mathis Bolly og debutanten Ohi Omoijuanfo. Defensivt var det en helt annen historie.

I andre kamper denne sesongen har det vært helt motsatt.

Det forteller at det bor mye i laget, men at de foreløpig ikke klarer å ta det helt ut.

Hvis du går gjennom LSK-laget spiller for spiller og sammenlikner dem med hvem som helst i Tippeligaen, vil jeg påstå at det kun er Rosenborg som er åpenbart bedre.

Ja, LSK har mange unge spillere og mønstret i går en startellever på 25,3 år. Men det er ikke noe argument for at klubber som Aalesund, Haugesund, Odd, Strømsgodset og Start skal havne foran LSK på tabellen.

Mye å bygge videre på

Her ligger også LSK-trener Bergs utfordring foran neste sesong. En ny plassering som den laget har oppnådd i år, vil ikke være akseptabelt med det mannskapet LSK har.

At klubben ikke har midler til å hente inn dyre spillere, er heller ikke noe godt argument. Det er det nemlig heller ikke så mange andre som har.

Nyheten i dag om at Sigurdarson kan være på vei bort og at Nosa Igiebor skal på prøvespill i FC København kan skape litt usikkerhet rundt neste års spillertropp.

Dette er definitivt spillere LSK burde ha med videre for å utvikle laget til neste år.

Men uansett hva som skjer med disse spillerne, så er det talent nok i Bergs tropp til å utfordre de fleste klubbene i Tippeligaen.

Ujah var to mål unna å bli toppscorer. I går kom Omoijuanfo inn og ble tidenes yngste målscorer på toppnivå i Norge.

Mathis Bolly er i ferd med å foredle det talentet vi har sett i flere år. Flere andre er på gang.

I tillegg gror det godt under de beste i klubben.

Henning Bergs utfordring er å sy det sammen til et godt sluttprodukt. Og det må han gjøre allerede neste sesong.

Artikkeltags