Det er nå avgjort at Kenneth Udjus ikke skal operere etter skulderskaden han pådro seg i bortekampen mot Aalesund 13. mai, men sørlendingen blir likevel lenge borte fra fotballen.

– Jeg tror ikke vi vil se Kenneth på banen i juni. I utgangspunktet er han ute i 4-6 uker regnet fra kampen mot Haugesund, sier LSKs fysioterapeut Geir Kåsene.

Sesongen ryker ved operasjon

Operasjon ble vurdert, men nå håper det medisinske apparatet i LSK at keeperen skal bli bra ved å trene seg opp. Ved et inngrep ville LSK-keeperen mistet resten av sesongen.

– Vi har god tro på at Kenneth vil komme tilbake uten å operere. Da kan han være aktuell for spill igjen ganske fort. Med operasjon ville han ikke spilt mer denne sesongen, sier Kåsene.

Udjus spilte hele kampen mot Sandnes Ulf bare tre dager etter at han skadet seg, men før kampen mot Hønefoss 20. mai måtte han gi seg på oppvarmingen.

I hjemmemøtet med Haugesund 26. mai var han tilbake mellom stengene. Det gikk tilsynelatende greit da LSK sikret seg en etterlengtet 3-0 seier, men i cupkampen mot Kvik Halden var ikke keeperen med. Da gjorde Jon Knudsen comeback i LSK-målet.

Origi blir klar

Udjus har ikke vært den eneste LSK-keeperen på skadelista de siste ukene. Kollega Arnold Origi brakk en finger dagen før Sogndal-kampen 9. mai. Den tidligere Ull/Kisa-keeperen er så vidt i gang med lett keeper-trening, og Kåsene har god tro på at Origi blir klar til kampen mot Tromsø 23. juni. Kanskje allerede til cupkampen mot Bryne noen dager før (19. eller 20. juni)

– Vi håper at Arnold kan spille vår neste obligatoriske kamp i cupen mot Bryne. Sjansen for at han rekker Tromsø-kampen i serien er enda større, sier Kåsene.

I LSKs treningskamp mot allsvenske Häcken (14. juni) vil enten Jon Knudsen eller Jacob Faye-Lund vokte LSK-målet. Knudsen er også tilgjengelig til cupkampen mot Bryne siden amatørkontrakt holder for å spille cupkamper.

Bare Helstad igjen

Det er tynt med friske a-lagskeepere for øyeblikket på Åråsen. Blant utespillerne ser det langt lysere ut. Da LSK-spillerne tok ferie før helga, var det bare Thorstein Helstad som ikke kunne trene for fullt. Også spissen er på vei tilbake.

– Thorstein vil nok ikke trene for fullt når vi møtes etter ferien, men jeg har god tro på at vi får ham tilgjengelig i løpet av juni. Uansett vil vi ikke ta noen sjanser på hans vei tilbake. Det er viktig både for klubben og Thorstein at han ikke drar opp igjen strekkskaden.