– Tror ikke på LSK-comeback

TVILENDE: Ståle Solbakken tviler på at han noen gang blir trener i LSK. Han får uansett møte gamleklubben igjen i UEFA-cupen.FOTO: SCANPIX

TVILENDE: Ståle Solbakken tviler på at han noen gang blir trener i LSK. Han får uansett møte gamleklubben igjen i UEFA-cupen.FOTO: SCANPIX

Artikkelen er over 11 år gammel

Ståle Solbakken tror aldri han kommer tilbake til Åråsen som LSK-trener. Men den 28. august returnerer København-treneren til Lillestrøm for å slå gamleklubben ut av UEFA-cupen

DEL

I hvert fall er det håpet til eks-LSK-eren, for utfallet av fredagens trekning i sveitsiske Nyon var ikke helt det han ønsket. FCK åpner hjemme den 14. august mens returen spilles på Åråsen to uker senere.

– Vi ønsket å unngå Stabæk og LSK, så jeg er ikke helt happy med denne trekningen. Finsk eller islandsk motstand ville vært bedre, sier Ståle Solbakken til Romerikes Blad.

Han trives så godt i Danmark at han ikke har tenkt på en trenerkarriere i klubben han tjente fra 1994 til 1997.

– Hvordan er utgangspunktet ditt foran møtet med Lillestrøm?

– Alt annet enn avansement er uaktuelt. Vi er favoritter på forhånd, men ingen i FCK har noen illusjoner om at dette blir lett. Tradisjoner er spikret langt inn i veggene på Åråsen, det vet jeg bedre enn de fleste. Nå er de også ute av krisen etter seier i to skjebnekamper på rad, og med Occean og Sundgot på topp vil de alltid være farlige.

Stort ramaskrik

Selv om LSK har vunnet to Royal League-kamper mot FCK, mener Solbakken at kun én kamp mellom dem har vært viktig; finalen våren 2006 København vant 1-0. I de to kampene LSK vant året etter stilte hovedstadslaget med unggutter som knapt nok har fått en kamp siden.

– Hvor stort ramaskrik blir det i København om LSK vinner sammenlagt?

– Det blir stort...

Og i LSK-leiren mener man at sjansen til å slå ut den nordiske giganten er til stede. Jan Åge Fjørtoft ledet LSK til to seirer mot nettopp FCK i Royal League før Tom Nordlie ble ansatt i desember 2006, og før trekningen fredag hadde han en København-feeling helt fra LSK ble degradert til useedet lag rett før trekningen. Til slutt sto det mellom Rennes, Elfsborg, Aston Villa, Brøndby og FC København som aktuelle motstandere for LSK.

– En kjempetrekning for hele klubben, inkludert spillere, sponsorer og supportere. Ståle kommer tilbake til Åråsen med et spennende lag, og vi har samtidig en god sjanse til å slå dem ut, sier Fjørtoft.

Reise kjerringa

LSK-manageren, som i går feiret fireårsjubileum i stillingen, hadde sin aller tyngste dag da LSK røk ut for miniputten Käerjeng fra Luxembourg i fjor. Derfor tok han også lett på at klubben til slutt ikke ble seedet på trekningen fredag – de hadde uansett ikke fortjent det, som han sa.

– Vi fikk skylda for alt som var galt med norsk fotball i fjor, og det var helt greit. Det var så flaut og trist, og det verste var at vi var godt forberedt. Jeg la hele min stolthet i at vi skulle avansere, men nådde åpenbart ikke fram med mine ambisjoner.

– Hvor viktig er spill og suksess i Europa?

– Tippeligaen vil alltid bli vunnet av et norsk lag, men det er bare i europacup at vi får målt hvor gode vi er. Det bekymrer meg litt at ikke alle henger med på den samme argumentasjonen. Internasjonal matching er den viktigste målestokken for både norske klubber og enkeltspillere, hevder Jan Åge Fjørtoft.

PS! Det er ikke kjent hvor mye LSK kan tjene på salget av tv-rettighetene, der Viasat-plattformen er aktuell som distributør.

Artikkeltags